MicroStrategy koopt 5.050 extra bitcoin

MicroStrategy heeft 5.050 bitcoin (BTC) gekocht. Het Amerikaanse softwarebedrijf betaalde daar ruim $242 miljoen voor. Dat meldt directeur Michael Saylor op Twitter.

In totaal hebben zij nu 114.042 BTC op de balans voor een gemiddelde aankoopprijs van $27.713 per bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saylor en zijn organisatie zetten groots in op het nieuwe digitale geld. Sinds 2020 hanteren ze een bitcoin standaard.

MicroStrategy en bitcoin

Michael Saylor is de Amerikaanse techmiljardair van buiten de industrie die alles op bitcoin heeft gezet. In 2020 begon MicroStrategy met het kopen van bitcoin. En daar lijken ze voorlopig niet mee te stoppen.

Saylor zocht een manier om meer waarde vast te houden met de dollars die MicroStrategy als reserve aanhield. Dat antwoord vond hij in BTC. In 2013 voorspelde hij nog de ondergang van het netwerk, maar inmiddels is hij helemaal om.

Hij vergeleek sparen in dollars als het vasthouden van ijsklontjes, het smelt (langzaam maar zeker) weg.

De kasreserves gaan richting bitcoin, maar daar stopt het bedrijf niet. Eerder haalde ze al miljarden dollars op om simpelweg bitcoin te kopen. Investeerders kunnen geld inleggen tegen gunstige voorwaarden. Ze krijgen een bepaalde hoeveelheid rente en aan het eind van de periode hebben ze hun dollars ook weer terug.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...