MicroStrategy koopt 15 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy heeft haar Bitcoin weer verder uitgebreid met 328 BTC. Een 'bescheiden' aankoop van 15 miljoen dollar tegen een gemiddelde aankoopprijs van $45.710 per Bitcoin.

Dat deelt CEO Michael 'Gigachad' Saylor op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy koopt wéér bij

Het effect is dat de aandelen MicroStrategy op de Nasdaq al 5,6% in de plus staan op moment van schrijven.

De beursgenoteerde aanbieder van clouddiensten is de meest agressieve en bekende koper van Bitcoin in de markt. Per 1 maart 2021 (vandaag) heeft het bedrijf ~90.859 Bitcoin op haar bedrijfsbalans staan. Tot nu toe heeft dat ze zeker geen windeieren gelegd, want de inleg is meer dan verdubbeld en heeft een actuele waarde van 4,5 miljard dollar.

Op een inleg van ~2,2 miljard dollar gaat het om een absolute winst op papier van ~2,3 miljard dollar.

Anderen volgden het voorbeeld van Saylor, onder meer Tesla van Elon Musk en ook Square van Jack Dorsey.

Lees meer over:
inflatieMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.