MicroStrategy noteert een min van $146,6 miljoen op bitcoin in kwartaalcijfers

MicroStrategy noteert een min van $146,6 miljoen op bitcoin in kwartaalcijfers

Het softwarebedrijf heeft door de koersdaling een afwaardering van haar bitcoinpositie in de boeken opgenomen. Het gaat om een bedrag van $146,6 miljoen.

'Impairment loss'

In de cijfers van MicroStrategy over het vierde kwartaal van 2021 is een zogenaamde ‘impairment loss’ over het bitcoinbezit gerapporteerd. Het gaat om een afwaardering van de bitcoins, omdat de waarde op het meetmoment, 31 december 2021, lager was dan de kostprijs. De waardevermindering is $146,6 miljoen, waardoor alle bitcoin die MicrosStrategy eind 2021 had op dat moment in de boeken staat voor $2,9 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Amerikaanse boekhoudkundige regels moet een bedrijf de waarde van digitale assets, zoals bitcoin, in de boeken opnemen tegen de aanschafwaarde. Vervolgens moet (of mag) die waarde aangepast worden, wanneer die vermindert door een koersdaling. Gaat daarna de prijs weer omhoog dan gaat de waarde in de boeken niet omhoog, maar blijft die gelijk. Pas als MicroStrategy besluit om bitcoin te verkopen, wordt de marktwaarde over het verkochte deel zichtbaar in de boeken.

Blijven kopen

Het softwarebedrijf heeft in kwartaal vier van 2021 10.349 bitcoin gekocht voor $591 miljoen wat neerkomt op $57.113 per bitcoin. Daarmee kwam het totaal aantal bitocins in bezit van MicroStrategy op 31 december op 124.391, aangekocht voor $3,8 miljard en opgenomen in de boeken voor $2,9 miljard. De ‘impairment losses’ of waardevermindering op alle bitcoins was $901 miljoen.

Michael Saylor antwoordt in grote lijnen altijd hetzelfde op vragen over het verkopen van de bitcoinvoorraad van zijn bedrijf: wij zullen nooit verkopen, we kopen alleen bij. En dat zou jij ook moeten doen.

In 2022 gaat MicroStrategy verder waar het in 2021 gebleven was. Gisteren werd bekend dat het bedrijf 660 bitcoin heeft gekocht voor ongeveer $25 miljoen of $37.865 per bitcoin.

Lees meer over:
MicroStrategy Michael Saylor

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties