MicroStrategy pakt door: directeuren krijgen salaris in Bitcoin, spaarpot van 91,579 BTC

Directeuren van MicroStrategy krijgen hun beloning voortaan in bitcoin (BTC) uitbetaald. Oprichter en CEO Michael Saylor pakt door en meldt dat hij en zijn collega's hun beloning krijgen in de digitale munt.

MicroStrategy en Bitcoin

MicroStrategy hanteert een 'bitcoin standaard'. Het spaarmiddel voor het intelligencesoftwarebedrijf is sinds 2020 bitcoin. Inmiddels kocht het bedrijf voor ruim $2,2 miljard aan bitcoin, inmiddels is de 91,579 BTC in kas zo'n $5,5 miljard waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf dit moment krijgen alle directeuren (die géén werknemer zijn) alle vergoedingen voor hun werkzaamheden in bitcoin uitbetaald in plaats van in dollar. MicroStrategy noemt dit een manier om te laten zien dat zij echt achter hun idee van bitcoin als spaarmiddel en valuta staan.

De beloningen zelf worden wel (voorlopig) bepaald op basis van de dollar, dus de dagwaarde van BTC is belangrijk voor de uitbetaling. Het geld wordt direct naar een bitcoin adres van de directeuren gestuurd.

Het lijkt erop dat het bedrijf níet hun eigen bitcoin inzet voor de beloningen, zij betalen in dollars aan een betaalverwerker en die maakt de BTC over.

Salaris in BTC

Salarissen in bitcoin zijn niets nieuws, maar het is wel een unicum voor een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf. Zeker als het specifiek gaat om de beloning van directeuren. Hierin pakt het bedrijf opnieuw een voortrekkersrol, maar er zijn veel andere voorbeelden.

Russel Okung

Een trendzetter in de Amerikaanse sportwereld is Russell Okung. Hij speelt in de National Football League en krijgt de helft van zijn salaris in bitcoin door een samenwerking met Strike.

Techbedrijven Facebook en Google

Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google) zijn anno 2021 misschien niet de meest geliefde bedrijven op het internet. Tegelijkertijd zijn ze wel een van de grootste spelers. Zij bieden hun personeel ook de optie om salaris te krijgen in BTC.

Anonieme bitcoin devs

Een andere tak van sport zijn bitcoin developers. Steeds meer partijen werpen zich op om verbeteringen aan en rondom het protocol van bitcoin te financieren. Ook zij krijgen vaak in bitcoin betaalt. De identiteit van 'ZmnSCPxj' is onbekend, maar Square Crypto ondersteunt hem voor zijn werk aan bitcoin.

Poll

Zou jij je salaris in bitcoin willen hebben?

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...