MicroStrategy zoekt bitcoin & lightning specialist

MicroStrategy zoekt bitcoin & lightning specialist

MicroStrategy is op zoek naar een software ontwikkelaar die verstand heeft van het lightning netwerk. Ze willen een SaaS-platform te bouwen. SaaS staat voor Software as a Service.

Lightningkenner gezocht

Je kunt zelf ook de vacature bekijken, mocht je interesse hebben. Het gaat onder andere over security en e-commerce oplossingen die te maken hebben met lightning. Ervaring met Go, Java en JavaScript/TypeScript is een pre en eerdere bijdragen aan Bitcoin Core, lnd of andere open source projecten zijn een pluspunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lightning is een tweede laag bovenop bitcoin. Het komt voort uit de Blocksize War in 2017, toen (door nodes van gebruikers) besloten werd dat bitcoin opschaalt met kleine blocken en extra softwarelagen - in plaats van gigablocken.

Via een nieuw liquiditeitsnetwerk van betaalkanalen kun je bitcoin als het ware "heen en weer schuiven".

MicroStrategy

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy, is groot fan van bitcoin. Ook over het lightning heeft hij ook z'n visie, zoals het idee om spam en bots te voorkomen (door geld en microbetalingen aan digitale informatie te hangen).

MicroStrategy is een van de grootste bitcoinbezitters van de wereld. In de afgelopen twee jaar hebben ze maar liefst 130.000 BTC uit de markt gekocht. Momenteel is dit $2,45 miljard waard. Het bedrijf heeft al de bitcoin opgekocht in sinds 2020, toen de koers rond de $11.000 stond.

Disclaimer: mocht je deze baan willen, is het een pre als je óf iets van lightning óf iets van DeFi weet.

Of hiermee Bitcoin Finance of altcoinprojecten wordt bedoeld, is niet duidelijk. Gezien de staat van dienst van MicroStrategy, is het niet ondenkbaar dit bitcoin-only is. Saylor is erg streng in zijn bewoording over bijvoorbeeld Ethereum: in zijn ogen is het een effect.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin MicroStrategy

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties