Miles Deutscher: ‘Dit is er nodig voor een nieuwe ATH van de Bitcoin koers’

802 totale weergaven
bitcoin koers ath

Crypto-analist Miles Deutscher heeft onlangs besproken of de markt weer een piek zoals in 2021 kan bereiken. Volgens hem zijn er aanwijzingen dat een herstel mogelijk is, ondanks de verliezen en het vertrek van veel investeerders. Een belangrijke factor hierbij was de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door BlackRock in januari 2024. Deze goedkeuring zorgde voor een sterk signaal dat er nog steeds veel interesse is in Bitcoin, vooral van grote investeerders. Dit zorgde ervoor dat de Bitcoin koers een nieuw record bereikte van $73.000. Maar kan de Bitcoin koers weer naar de oude ATH stijgen?

Grote stijging van Bitcoin koers in 2020 en 2021

De cryptomarkt beleefde een enorme stijging tussen maart 2020 en november 2021. Bitcoin en veel altcoins, zoals Solana (SOL), Fantom (FTM), Avalanche (AVAX) en Terra (LUNA), zagen hun waarde flink toenemen. Bitcoin steeg in deze periode met meer dan 2.600%. Sommige altcoins deden het nog beter met winsten van wel 500 keer de oorspronkelijke waarde. Deze groei kwam door factoren zoals stimuleringsmaatregelen, lockdowns die mensen thuis hielden en geld van overheidssteun dat werd geïnvesteerd in crypto.

In november 2021 bereikte de markt zijn piek en begon daarna te dalen. De ineenstorting van Terra’s UST en LUNA in mei 2022 was het begin van een lange en pijnlijke neergang. Ook problemen bij bedrijven zoals 3AC, Celsius, BlockFi, Voyager en FTX zorgden voor nog minder vertrouwen onder investeerders. Veel retailbeleggers die laat instapten, verloren veel geld en stapten uit de markt.

Is een nieuwe ATH mogelijk voor Bitcoin?

Ondanks Bitcoin ETF’s blijven de altcoins achter in vergelijking met 2021. Deutscher legt uit dat dit komt doordat veel nieuw geld naar Bitcoin ETF’s gaat en niet naar de bredere altcoin markt. Er zijn ook veel nieuwe altcoin projecten, wat het beschikbare geld verdeelt en het moeilijker maakt voor individuele coins om te stijgen. Bovendien zijn veel investeerders nog voorzichtig door de crash van 2022.

https://twitter.com/milesdeutscher/status/1828836166440996873

Voor een terugkeer van retailbeleggers moeten er volgens Deutscher een paar dingen gebeuren. Allereerst zou een nieuwe stijging van Bitcoin naar recordhoogten de interesse kunnen aanwakkeren, net zoals dat in eerdere markten gebeurde. Ook zouden duidelijke winsten in de markt de speculatieve beleggers kunnen aantrekken. Voor langdurige groei zijn echter ook echte toepassingen van crypto nodig.

De infrastructuur van de cryptomarkt is sinds 2021 sterk verbeterd, wat kan helpen bij de ontwikkeling van succesvolle dApps. Deutscher is optimistisch dat als er een paar van deze apps doorbreken, dit kan leiden tot bredere adoptie, en dus een stijging van de Bitcoin koers.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...