Miljardair Jeffery Gundlach: ‘Ik koop nu liever bitcoin dan goud’

Ik koop liever bitcoin dan goud op dit moment. In de ogen van Jeffery Gundlach, miljardair en CEO van Doubleline Capital, is bitcoin momenteel een koopje.

De Federal Reserve heeft besloten om de rente met 0,25% te verhogen, de eerste verhoging sinds 2018. Eerder besloot de Bank of England tot dezelfde maatregel. De renteverhoging heeft amper effect gehad op de bitcoin koers die rond de $41.000 schommelt op moment van schrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenover CNBC zegt Gundlach dat de Federal Reserve ‘ver achter de feiten aanloopt’. Hij zegt onder meer:

‘Aandelen staan op een laag niveau en ik verwacht dat deze weer gaan stijgen op de korte termijn. Maar deze kunnen ook weer corrigeren zodra de centrale bank met nieuwe renteverhogingen komt’.

Gezien de (soms hoge) correlatie tussen bitcoin en aandelen, kán dit op de korte termijn positief uitpakken voor bitcoin.

Cryptoquant maakte – enkele weken geleden – melding van de hoogste correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 aandelenindex sinds lange tijd.

Miljardair Jeffery Gundlach: 'Ik koop nu liever bitcoin dan goud'
bron: CryptoQuant

Bitcoin wordt door investeerders gezien als een veilige haven in onzekere tijden. Als een hedge tegen de oplopende inflatie waar ook de euro en dollar last van heeft.

In een interview met Bloomberg benoemt Mike Novogratz bitcoin nogmaals als een store of value voor inwoners die last hebben van inflatie. Daarbij noemt hij Rusland en Turkije als voorbeelden. Mede door een versnelde adoptie voorziet hij dat de bitcoin koers nog kan vertienvoudigen de komende vijf jaar.

Recent heeft Steve Wozniak, de medeoprichter van Apple, zich ook positief uitgesproken over bitcoin als zijnde ‘puur wiskundig goud’, waarmee het zich onderscheidt van alle andere crypto’s op de markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.