Miljardair ziet ‘fantastische setup’ voor bitcoin en edelmetalen

Mike Novogratz, een miljardair en de CEO van Galaxy Digital, ziet momenteel een extreem bullish scenario voor bitcoin en edelmetalen. Volgens Novogratz is het bullish voor bitcoin, goud, zilver en koper dat de Amerikaanse centrale bank momenteel geen enkele reden heeft om de rentes te verlagen.

Hoge rentes zijn bullish voor bitcoin?

Ergens is het tegenstrijdig om te stellen dat hoge rentes bullish zijn voor bitcoin. Meestal is dat namelijk andersom. Hoe goedkoper het is om kapitaal op te halen, hoe beter het is voor bitcoin.

Meer kapitaal betekent immers meer inflatie en daardoor moeten investeerders op zoek naar assets die ze daartegen beschermen. De absolute schaarste van bitcoin maakt de digitale munt tot een aantrekkelijk eindstation in die vlucht naar schaarste.

Novogratz zegt nu dus dat het uitblijven van de renteverlagingen bullish is voor bitcoin. Dat komt weer door de enorme staatsschuld van Amerika. Hoe langer de rentes op dit niveau blijven, hoe meer schulden ze moeten oversluiten op de hoge rentes.

Daardoor lopen de jaarlijkse rentekosten verder op, stijgen de begrotingstekorten, moeten ze meer schulden op zich nemen en groeien vervolgens de rentekosten weer.

Bitcoin koers van $100.000 in 2024

Voor het jaar 2024 voorziet Novogratz een bitcoin koers van tenminste 100.000 dollar. Met name door de enorme staatsschuld van Amerika, die een bedreiging zou vormen voor de Amerikaanse dollar.

Hij ziet zelfs een scenario voor zich waarin de zorgen om de Amerikaanse dollar zo extreem worden, dat we te maken krijgen met bitcoin koersen van 300.000 tot 400.000 dollar.

“Dat is niet mijn basis-scenario, maar het is iets wat ik me voor kan stellen”, aldus Novogratz in de podcast van Scott Melker.

“Dat is echter niet goed voor de samenleving. De samenleving houdt niet van al die nieuwe mensen: Hoe is diegene zo snel zo rijk geworden en ik niet?” Dat zijn volgens Novogratz de ontwikkelingen die uiteindelijk voor revoluties zorgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....