Miners verzamelen sinds februari voor $600 miljoen aan bitcoin

Bitcoin miners zijn niet van plan om hun bitcoin zomaar van de hand te doen, zo blijkt uit nieuwe data van blockchain analysebedrijf Glassnode.

Sinds februari van dit jaar heeft de sector netto 14.000 bitcoin meer binnengehaald dan verkocht.

Wat neerkomt op een totale verzamelde waarde van ongeveer 600 miljoen Amerikaanse dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners verzamelen sinds februari voor $600 miljoen aan bitcoin
bron: Glassnode

Miners houden steeds groter deel beloning vast

Dat miners zich al lang niet meer alleen in de industrie begeven om fiatgeld te verdienen is duidelijk.

Steeds meer miners kiezen ervoor om hun beloning voor het vinden van een blok in bitcoin vast te houden.

Zeker de huidige cyclus verschilt daarin van de voorgaande cycli. Waar miners meestal gedwongen zijn om hun bitcoin te verkopen om de elektriciteit en mining hardware te kunnen betalen, lijkt dat momenteel even minder noodzakelijk.

Hetgeen laat zien dat miners vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin. Interessant is dat er door deze tendens natuurlijk ook minder bitcoin op de markt komen, wat weer goed is voor de koers.

Aandelen van beursgenoteerde miners in zwaar weer

Ondanks het feit dat steeds meer miners ervoor kiezen om hun bitcoin voorraad uit te breiden en de hashrate weer langzaam omhoog klimt, hebben de aandelen van beursgenoteerde miners het momenteel even zwaar.

Dat heeft naar verluidt alles te maken met het Chinese Evergrande. Een vastgoedgigant met een schuld van om en nabij de 2 biljoen dollar. Dat zou in principe geen probleem hoeven te zijn voor bitcoin miners, ware het niet dat het hele financiële systeem met elkaar verbonden is.

Belangrijke banken en verzekeraars zijn de houders van de schuldpapieren van Evergrande.

Mocht deze vastgoedreus omvallen, dan komen deze financiële instellingen ook in de problemen. Wat vervolgens weer kan overslaan op andere sectoren.

Wat je vaak ziet op dit soort momenten van onzekerheid is dat investeerders de veiligheid van cash opzoeken.

Vergelijkbaar met wat er gebeurde in maart van 2020, op het moment dat duidelijk werd dat corona een serieus probleem zou worden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....