Spaanse politica stelt Kamervragen en wil Bitcoin miners verwelkomen

Spaanse politica stelt Kamervragen en wil Bitcoin miners verwelkomen

Een Spaanse politici wil graag bitcoin miners naar haar land halen. Maria Munoz is lid van het Congres van Afgevaardigden, het Spaanse Lagerbuis. Ze heeft een voorstel ingediend om in Spanje een goed klimaat te creëren voor deze miners.

Pro-bitcoin politica

Munoz vertegenwoordigt de centrumrechtse partij Ciudadanos, ook wel afgekort als Cs. Naar aanleiding van de problemen die er zijn ontstaan voor bitcoin miners, wil ze graag een goed alternatief bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Kazachstan is er al enkele dagen enorme onrust. Het begon allemaal met mensen die de straat op gingen door oplopende gas- en olieprijzen, maar het liep al snel uit tot een politiek geladen protest. Als reactie daarop heeft de overheid het internet 'uitgezet'. Ook heeft het zichzelf de machtiging gegeven om iedereen te mogen neerschieten.

Munoz schrijft op Twitter hier het volgende over:

"De protesten in Kazachstan hebben gevolgen over de hele wereld: ook voor de #Bitcoin. We stellen voor dat Spanje zichzelf positioneert als een veilige bestemming voor investeringen in cryptocurrency's om een flexibele, efficiënte en veilige sector te ontwikkelen."

Ondanks dat het een wat populistische uiting lijkt, is het geen gekke gedachte. Waar (lage) elektriciteitskosten altijd een belangrijke factor waren voor mining farms, komt politieke stabiliteit daar nu ook als belangrijke voorwaarde bij.

De exodus van miners uit China (na een officieel verbod) en nu dus ook de politieke onrust in Kazachstan zijn daar debet aan. Volgens schattingen daalde de rekenkracht van mining pools met 14% toen het internet er in Kazachstan uit lag. Het schijnt dat zo'n 18% van álle rekenkracht uit het Centraal-Aziatische land komt.

Mede daarom is Texas bijvoorbeeld een ware mining hub geworden. Senator Cruz staat pal achter de industrie.

Drie vragen

Munoz heeft drie vragen opgesteld en ze wacht nu op een schriftelijk antwoord. Ze is benieuwd ​​of de regering zich bewust is van de impact van de daling van de rekenkracht. Ook is ze benieuwd of de regering van plan is om bitcoin miners aan te trekken (en als het ware te verwelkomen).

Ze wil ook graag weten of er informatie kan worden gedeeld over hoe energiezuinig de lokale miningindustrie is.

Vorig jaar stelde haar partij voor om een ​​nationale strategie op te stellen voor cryptovaluta. Ze wil een transparant regelgevingskader introduceren.

Belangrijk om te vermelden: haar partij (die ironisch genoeg de kleur oranje uitdraagt), heeft slechts een kleine minderheid in het parlement en Congres.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties