Mining-tak van Celsius mag toch nog geen bitcoin verkopen

De schuldeisers van Celsius Network hebben het bedrijf onder druk gezet. Ze betichten het bedrijf van “mogelijk wangedrag door Celsius en zijn insiders”.

Bitcoin aanhouden

Tijdens de hoorzitting van de Chapter 11-faillissementsprocedure heeft de commissie een verbod uitgedeeld aan Celsius om een deel van het bitcoin te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om de ‘sats’ van Celsius Mining, het dochterbedrijf van de cryptolender. Op 13 juli vroeg het bedrijf een faillissement aan, om vervolgens één dag later hetzelfde te doen met haar mining-tak.

Deze week schreven advocaten van de commissie dat ze eerst meer inzicht nodig hebben in hoe de verkoop van de bitcoin van Celsius Mining gaat gebeuren. Ook willen ze weten hoe de opbrengst gaat worden ingezet in de procedure.

Celsius liet eerder al weten dat ze de mining-activiteiten zullen gebruiken om schuldeisers en klanten terug te betalen.

Begin juli kreeg het nog goedkeuring van de rechter om $5 miljoen te gebruiken om de mining-tak weer een vliegende start te geven. Dit idee kon echter op veel kritiek rekenen van onder andere het Amerikaanse ministerie van Justitie. Nu uit ook de commissie van schuldeisers haar twijfels.

Papierwerk en onderzoek

Er zal een “breed onderzoek” worden gestart. De verwachting is dat er een beroep wordt gedaan op Rule 2004. Het is een manier om nog beter de financiën van de schuldenaar te onderzoeken.

Alex Mashinsky, CEO van Celsius Network, heeft intussen een verklaring ingediend van meer dan 1.000 pagina’s. Hierin staan alle versies van de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf voor al zijn producten.

Er blijft voor de gebruikers nog veel onzekerheid: niemand weet nog óf en hoeveel ze van hun stortingen terugkrijgen.

Daarbovenop wordt de CEO nu ook beschuldigd van “lege en valse beloften”. Een week voordat er op de pauze-knop werd gedrukt, publiceerde Celsius nog een positieve blogpost met de titel “Damn the Torpedoes, Full Speed Ahead.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws