Commissie van schuldeisers gaat handelen CEO Celsius onderzoeken

Commissie van schuldeisers gaat handelen CEO Celsius onderzoeken

Een commissie van schuldeisers gaat het handelen van Alex Mashinsky, CEO van Celsius, nader onderzoeken. Ook andere insiders hebben de aandacht van de commissie van een aantal belanghebbenden.

Commissie onderzoekt Mashinsky

In een verklaring noemt de groep de naam van Mashinsky een aantal keren expliciet. 'We gaan het gedrag van Mashinsky en andere insiders van Celsius grondig onderzoeken, inclusief de problematische beslissingen over de inzet van activa, opmerkelijke transacties en andere problemen.'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius is een cryptobank. Mensen kunnen hun bitcoin of crypto's stallen bij de firma in ruil voor rente. Het bedrijf kwam echter in juni in de liquiditeitsproblemen. Het had teveel cryptotegoeden van klanten vastgeklikt in risicovolle yieldcontracten, terwijl de koersen van deze crypto's flink daalden.

Op 12 juni moest Celsius de opnames opschorten en één maand later is het faillissement (Chapter 11) aangevraagd bij de rechtbank in New York. Naar verluidt zijn er ~100.000 schuldeisers.

In Amerika is er mogelijk om als schuldeisers een commissie of belangengroep op te richten en dit is de eerste groep die zich nu openlijk aankondigt. Deze groep bestaat uit zeven personen en een aantal institutionele partijen. Deze personen zijn Caroline G. Warren, Thomas DiFiore, ICB Solutions, Christopher Coco, Andrew Yoon, Mark Robinson en Covario AG.

Uiteindelijk is het doel simpel: zoveel mogelijk redden wat er te redden valt voor de gedupeerde klanten. De commissie heeft een indrukwekkende lijst met namen ingehuurd: White & Case (juridisch), M3 Partners (herstructurering), Elementus (blockchainanalyse) en investeringsbank Perella Weinberg Partners. De firma Kroll gaat een website en callcenter beheren om informatie over het faillissementsproces te verstrekken.

Transacties worden onderzocht is de bitcoin die zijn gedolven door de mining entiteit van Celsius en de verkoop van securitybedrijf GK8. Celsius heeft volgens een laatste verklaring van Mashinsky $1,2 miljard meer schulden dan activa.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties