Groot pensioenfonds uit Canada verwikkeld in soap rondom Celsius

Groot pensioenfonds uit Canada verwikkeld in soap rondom Celsius

Het op een na grootste pensioenfonds van Canada kan mogelijk fluiten naar een grote investering in een bitcoinbedrijf. Het Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) investeerde $150 miljoen in Celsius.

Er werd afgelopen jaren voor miljarden dollars geïnvesteerd in bedrijven in de industrie. De nog jonge markt biedt geen zekerheden. Zeker in het geval van Celsius werd dat erg duidelijk. Het bedrijf ging op de fles na een combinatie van een dalende markt en twijfelachtige verdienmodellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius (en investeerders als CDPQ) zijn verwikkeld in een waarschijnlijk lang proces van liquidatie. Er is een grote lijst van schuldeisers met allemaal verschillende belangen. Het Canadese pensioenfonds komt binnenkort met een halfjaarrijksrapport. Dan wordt het duidelijk wat de financiële gevolgen zijn van het omvallen van Celsius.

De investering is (gelukkig) slechts een fractie van het totale vermogen van Caisse de dépôt et placement du Québec. Zij hebben voor honderden miljarden dollars aan assets in beheer.

Naar verluidt staat er voor $5,5 miljard (!) aan schulden open vanuit Celsius naar tal van schuldeisers.

Onderzoek

Het grote bedrag zorgt ervoor dat ook de lokale Canadese autoriteiten zich gaan/moeten verdiepen in Celsius. Québec Autorité des marchés financiers (AMF) en de Ontario Securities Commission (OSC) gaan gezamenlijk op onderzoek uit.

Naast het Canadese fonds liggen ook alle zakelijke relaties met andere Canadezen onder de loep. Men wil bijvoorbeeld weten hoeveel mensen in hun regio gebruikmaakte van het leenplatform.

Lees meer over:
Bitcoin Canada

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties