Minister van Financiën in India sluit bitcoinverbod niet uit

India heeft nog altijd geen duidelijk beleid uitgestippeld voor bitcoin in het land. De minister van Financiën, T.V Somanathan, laat zelfs de mogelijkheid voor een verbod nog open.

Bitcoin is als financieel instrument ingeschaald in de hoogste belastingschaal van India. Dat betekent echter niet dat er geen verbod kan komen. Dat vertelt de Somanathan in gesprek met Outlook Magazine.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Somanathan: ”Moet cryptocurrency worden verboden, gereguleerd of ongereguleerd blijven en niet worden verboden? Alle mogelijkheden zijn open. Het kan worden verboden, het kan worden gereguleerd of het kan niet worden gereguleerd of verboden, maar worden belast.”

Kortom: de minister van Financiën geeft weinig echte duidelijkheid. Net als in alle landen in de wereld proberen ook de beleidsmakers in India de opkomst van bitcoin en cryptocurrency in goede banen te leiden. In hun ogen zijn daar vaak strenge regels voor bedrijven voor nodig.

Volgens Somanathan is het huidige beleid rondom bitcoin en belastingen vooral bedoeld om problemen in de toekomst te voorkomen. Zo lang er geen duidelijke wetten zijn om het te verbieden, blijft bitcoin ‘gewoon’ legaal in het land. Met bijna 1,4 miljard inwoners is India een hele grote afzetmarkt voor iedereen die iets met bitcoin doet.

In 2018 werd een verbod op cryptocurrency uitgeroepen door de centrale bank. Niet veel later werd dat echter teruggedraaid. Het is ook de vraag hoe je een totaalverbod zou handhaven. In de praktijk betekent zo’n verbod vaak vooral dat je als bedrijf bijvoorbeeld geen cryptocurrency’s mag verkopen binnen de landsgrenzen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...