Minister van Gibraltar spaart bitcoin voor zijn kinderen

Albert Isola, de minister van Digitale en Financiële Diensten van de regering van Gibraltar, gelooft in bitcoin. Hij zegt dat hij in de cryptovaluta heeft geïnvesteerd voor zijn kinderen.

"Broeinest voor bitcoin"

Gibraltar is Brits overzees gebied, in het noorden grenzend aan Spanje. Groot is het niet met een oppervlakte van 6,7 km2. Er wonen slechts 32.000 mensen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De minister van deze kleine regio ziet Gibraltar als "borrelend broeinest" voor cryptoadoptie. Hij denkt dat ze goede regulering kunnen opstellen om bitcoinbedrijven aan te trekken. Op persoonlijk vlak is Isola overuigd van bitcoin:

"Ik ben nog niet in het stadium waarin ik het regelmatig gebruik. Het is meer dat ik bitcoin koop voor mijn kinderen in de komende jaren. Ik raak het niet aan.“

Er zijn al wel bedrijven die zich in Gibraltar vestigen. Een daarvan is CoinCoiner, vroeger ook wel bekend als Coinfloor. Ze hebben sinds 2018 een licentie in de regio. Het bedrijf is opgericht door Obi Nwosu, een bekende bitcoiner. Vorige week lanceerde hij het nieuwe project Fedi, gebaseerd op een nieuwe laag Fedimint.

Aan Cointelegraph vertelde hij:

"Op het gebied van gereguleerde jurisdicties is Gibraltar altijd het meest interessant geweest."

Sinds kort is er ook een plek in het stadje waar je met bitcoin kunt betalen: Costa Coffee. Ook Xapo heeft een internationaal filiaal geopend in Gibraltar.

De regering van Gibraltar heeft de handel (en dus het kopen en verkopen) van 14 cryptovaluta binnen de grenzen van de regio goedgekeurd. Waaronder dus bitcoin, wat te koop is op de aandelenbeurs, de Gibraltar Stock Exchange (GSX).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws