Ministerie van Financiën VS: bitcoin wordt gebruikt als digitaal goud

1793 totale weergaven
|

Het Amerikaanse ministerie van Financiën ziet de voordelen van het tokeniseren van assets, en vergelijkt bitcoin met goud. Opvallend is dat Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, enkele dagen geleden precies hetzelfde zei. Ook hij zag in bitcoin een digitaal equivalent van goud, maar hij noemde de digitale munt ook een speculatieve asset.

Twee grote toepassingen voor digitale assets

In het stuk schrijft het ministerie van Financiën over de “twee hoofdpaden” voor de crypto-industrie.

“De primaire toepassing voor bitcoin lijkt die van een store of value te zijn. Het staat ook wel bekend als het ‘digitale goud’ in de decentrale financiële (DeFi) wereld; speculatieve interesse lijkt een prominente rol te hebben gespeeld in de groei van digitale tokens tot dusver.”

Verder heeft het tokeniseren van financiële assets volgens het ministerie de potentie om het financiële landschap te veranderen en traditionele markten te ontwrichten.

ATH deal's op OKX
OKX is een betrouwbare crypto-exchange die gebruikers toegang biedt tot een breed scala aan digitale valuta en geavanceerde handelstools. Of je nu een ervaren trader bent of net begint, OKX biedt een gebruiksvriendelijke interface en lage handelskosten. Met sterke beveiliging en 24/7 klantenservice ben je altijd verzekerd van een veilige en efficiënte handelservaring. Begin vandaag nog en ontdek waarom OKX de keuze is voor vele crypto-investeerders wereldwijd!

Bitcoin Magazine heeft speciale deals met OKX, zodat jij, onze lezer, kan profiteren van kortingen, welkomstbonussen en meer!
Kijk voor de voorwaarden en alle deals op -> OKX – BitcoinMagazine.nl deals

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien bonussen met crypto staking
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

“Tokenisatie heeft de potentie om de voordelen van programmeerbare en met elkaar samenwerkende databases te creëren voor traditionele financiële assets. De voordelen van tokenisatie gaan veel verder en bestaan onafhankelijk van crypto-assets als bitcoin; net als de publieke blockchains waar deze assets op leven.”

Hier zegt het ministerie dus eigenlijk dat ze vooral potentie zien voor de onderliggende technologie, maar dat assets als bitcoin en ethereum wat minder potentie hebben. Dat is dus het ouderwetse “blockchain, not bitcoin” narratief uit 2017.

Niet echt origineel meer in 2024, en we dachten dat die ideeën inmiddels wel weerlegd waren. Blijkbaar toch niet.

Waarom is het tokeniseren van assets zo waardevol?

Het tokeniseren van financiële assets biedt volgens het ministerie een aantal duidelijke voordelen:

  • Fractioneel eigenaarschap
  • Eenvoudig samenvoegen van financiële assets in bundels
  • Automatische executie met behulp van smart contracts

Maar om dat allemaal tot een succes te maken, is het volgens het ministerie ook van belang dat wetgevers duidelijke richtlijnen creëren voor getokeniseerde assets.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

“Het juridische en regelgevende landschap moet mee-evolueren met de ontwikkelingen rondom het tokeniseren van bestaande financiële assets,” aldus het oordeel van het ministerie.

Door dit soort teksten lijkt het erop alsof we ons kunnen opmaken voor een interessante periode van vier jaar onder Donald Trump.

Wat denk jij? Gaan we de absolute doorbraak van DeFi zien de komende jaren, of gaan we erachter komen dat de technologie helemaal niet zo bijzonder is en dat het vooral om bitcoin draait?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....