Moeilijkheidsgraad bitcoin mining met 16 procent gedaald in afgelopen periode

De moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin is na de laatste aanpassing met 16 procent gedaald. Zelfs voor de geruchten over een verbod op bepaalde vormen van mining is China was de hash rate al significant lager dan tijdens de all-time high van 13 mei.

Op dit moment ligt de moeilijkheidsgraad op 21.05 biljoen, wat dus 16 procent lager is dan het absolute record op 13 mei. Reden om ons zorgen te maken? Nee, bitcoin is hiervoor gebouwd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna twaalf minuten per blok

Bitcoin is gebouwd om iedere tien minuten een blok te produceren en past zich om de 2.016 blokken automatisch aan de nieuwe hash rate aan. In de afgelopen periode steeg de gemiddelde bloktijd naar 11,8 minuten en daar heeft het netwerk zich inmiddels alweer aan aangepast.

Voor bitcoin miners is dit goed nieuws, want het betekent dat ze met hun hardware en capaciteiten nu 16 procent meer bitcoin minen. De één zijn dood is de andere zijn brood zullen we maar zeggen.

Bitcoin is voor de beveiliging van de blockchain gedeeltelijk afhankelijk van bitcoin miners, maar schommelingen in de hash rate als deze hebben weinig invloed op de mate van veiligheid van het netwerk.

Problemen in China

Terwijl sommige miners al waren begonnen met de migratie van de Noord-Chinese provincies naar de hydro-elektriciteitscentrales in Sichuan, hebben de producenten in Sichuan de levering aan energie-intensieve industrieën, waaronder bitcoin miners, beperkt als gevolg van de tegenvallende regenval van dit jaar.

Als gevolg daarvan is er relatief veel vraag vanuit het volk en dat krijgt uiteraard prioriteit en levert waarschijnlijk ook meer geld op.

Het valt nog te bezien of en hoe de regering van Sichuan zal reageren op het beleidssignaal van hogerop om harder op te treden tegen bitcoin miners. De berichtgeving uit China is wat dat betreft altijd een beetje onvoorspelbaar en ambigu. Voorlopig hebben de problemen in China een kleine terugval van de hash rate veroorzaakt.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin miningChinahashrate

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....