Mogelijk hoger beroep in Ripple rechtszaak, 90% kans op verlies – wat gaat XRP doen?

9101 totale weergaven
xrp koersstijging

Deze week staat XRP wederom volop in de schijnwerpers. De altcoin die op de markt is gebracht door Ripple Labs heeft het zwaar te verduren gehad de afgelopen jaren met meerdere rechtszaken. Daar lijkt nu echter een einde aan te komen, als de SEC (Security and Exchange Commission) besluit om het hierbij te laten en niet in hoger beroep gaat.

Ontwikkelingen in rechtszaak Ripple vs SEC

De rechtszaak begon ruim vier jaar geleden toen de SEC het moederbedrijf had aangeklaagd voor het verkopen van ongeregistreerde effecten. Het heeft vervolgens drie jaar geduurd voordat een rechter uitspraak deed in de rechtszaak. Zij besloot dat de verkoop van de XRP-token geen effecten handel is en daarmee wist Ripple Labs de eerste zege te vieren.

De SEC was het hier niet mee eens en ging in hoger beroep. Onsuccesvol, want de rechter bleef bij haar standpunt dat de verkoop van XRP geen effecten handel is. Hiermee leek de rechtszaak tot zijn einde te komen, maar niets was minder waar. De SEC legde Ripple Labs namelijk een boete op van $ 2 miljard. Hier was het moederbedrijf achter Ripple Labs het natuurlijk niet mee eens en ging in hoger beroep tegen de beurswaakhond.

Deze week heeft een rechter besloten dat Ripple Labs een boete van $ 125 miljoen moet betalen aan de SEC. Dit bedrag is een stuk lager dan de geëiste $ 2 miljard en hiermee weet Ripple Labs wederom een zege te boeken op de SEC. Het is een mogelijkheid dat de beurswaakhond wederom in hoger beroep zal gaan, maar Ripple Labs adviseert om dit niet te doen, omdat dit de geloofwaardigheid van de instantie zou beschadigen.

Hoe reageert de XRP koers op dit positieve nieuws?

De koers van XRP reageerde zeer positief op het nieuws dat de rechtszaak waarschijnlijk zijn einde ziet. De koers steeg binnen een dag met 18,5% en sloot de dag af met de koers van $ 0,60. Op het moment van schrijven bevindt de koers van XRP zich rond $ 0,567.

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron: TradingView

In de bovenstaande afbeelding kunnen we zien dat de koers van XRP de afgelopen dagen een dalende beweging maakt. Er liggen enkele interessante koerslevels onder en boven de huidige koers.

Mocht de koers verder dalen naar beneden dan kan er support gevonden worden rond de koersen van $ 0,545 en $ 0,516. Hier heeft de koers voorheen support en resistance weten te ervaren, waardoor het goed mogelijk is dat kopers rond deze koerslevels instappen.

Als we een voortzetting van de stijging gaan zien dan liggen er twee koerslevels die eventueel als resistance kunnen fungeren. De koers rond $ 0,583 en $ 0,60 kunnen punten worden om gedeeltelijk uit te stappen.

XRP alternatieven: presale projecten schitteren onder vroege investeerders

Investeerders die op zoek zijn naar een alternatieve cryptomunt voor XRP, kunnen onderzoek doen naar presale projecten.

Momenteel zijn er twee presale projecten die uitmuntend presteren. Tijdens de presale van deze projecten wordt de native token vroegtijdig verkocht aan investeerders voordat deze op een centrale exchange verschijnt. Hierdoor hebben investeerders die er vroeg bij zijn een enorm voordeel op de rest van de crypto markt.

Een van deze presale projecten is Pepe Unchained. Dit presale project is geïnspireerd door de originele meme coin PEPE. Er is echter een klein verschil tussen de originele PEPE en Pepe Unchained. Het presale project is namelijk bovenop de Ethereum blockchain gebouwd. Dit maakt het een layer 2 blockchain en kan het genieten van snelle transacties en lage transactiekosten. Dit heeft dus een enorm voordeel voor investeerders in tegenstelling tot de originele PEPE.

 

Daarnaast is het ook mogelijk voor bezitters van de $PEPU-token om de token te staken. Hiermee kan een jaarlijkse rente van meer dan 200% mee vergaard worden.

Wacht dus niet langer en voeg de $PEPU-token vandaag nog toe aan je portfolio. De token kan alleen gekocht worden via de officiële website van Pepe Unchained. Met ETH, BNB, USDT en creditcard kun je $PEPU kopen.

 

 

The Meme Games haalt meer dan $ 350,000 op tijdens presale

Een ander presale project dat momenteel onderzocht wordt door vroege investeerders is The Meme Games. Dit presale project is gebaseerd op de Olympische Spelen en representeert vijf verschillende meme coins die met elkaar de strijd aan gaan.

Net als bij de Olympische Spelen, nemen de meme coins het op in Olympische wedstrijden tegen elkaar. Wat het interessant maakt voor investeerders is het feit dat er $MGMES-tokens ingezet kunnen worden op de meme coins. Wanneer de meme coin wint waar je op ingezet hebt dan verdien je extra $MGMES-tokens.

The Meme Games heeft inmiddels al meer dan $ 350,000 weten op te halen sinds de start van de presale. Dit geeft aan dat er interesse is vanuit investeerders om de token te kopen.

Koop vandaag nog je $MGMES-tokens. Dit kan via de officiële website van The Meme Games. Met ETH, BNB, USDT en creditcard kun je $MGMES-tokens kopen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...