SEC vs Ripple: wat gaat Ripple doen na rechtszaak en wat betekent uitkomst voor toekomst crypto?

466 totale weergaven
Ripple koers verwachting: Zal ​​XRP crashen of stijgen komende week?

Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de langdurende rechtszaak tussen het moederbedrijf achter XRP, Ripple Labs en de SEC (Security and Exchange Commission). Eerder dit jaar kreeg Ripple Labs een boete opgelegd van $ 2 miljard door de SEC. Er werd natuurlijk geweigerd om te betalen en het moeder bedrijf ging in hoger beroep. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want er hoeft namelijk nog maar $ 125 miljoen betaald te worden.

Is dit het einde van een jarenlange durende rechtszaak?

Er is helaas nog geen definitief antwoord op de vraag of dit de jarenlange durende rechtszaak zal beëindigen. Het is namelijk mogelijk voor de SEC om in hoger beroep te gaan. Dit zou ervoor zorgen dat de rechtszaak nog een staartje krijgt. Het lijkt er echter niet op dat dit gaat gebeuren. De beurswaakhond heeft namelijk nog genoeg andere zaken om af te handelen.

De SEC heeft ook nog een rechtszaak lopen tegen Coinbase. De beurswaakhond beweert dat de exchange jarenlang ongeregistreerd heeft geopereerd. Coinbase reageerde hierop door de zaak af te wijzen, maar hier was de rechter het niet mee eens. De gedeeltelijke overwinning van Ripple Labs op de SEC zorgt ervoor dat Coinbase een grotere kans heeft om ook hun rechtszaak te winnen.

XRP koers

In de onderstaande afbeelding kunnen we zien dat de koers van XRP zich nog altijd in een dalende beweging bevindt. Hierbij kenmerken we lagere toppen en lagere dieptepunten. Wel lijkt het erop dat XRP zich klaar maakt voor een expansie en een kanteling van de dalende trend.

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron : TradingView

Op het moment van schrijven bevindt de ripple koers zich rond $ 0,57. Een magere stijging van 0,30% in de afgelopen 24 uur wordt genoteerd op de exchanges en XRP lijkt te twijfelen over welke richting het zal kiezen.

Er liggen twee interessante koerslevels boven en onder de huidige koers van XRP.

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron : TradingView

Het meest voornaamste koerslevel dat XRP als eerst op zal zoeken ligt rond $ 0,63. Hier heeft XRP meerdere keren resistance ondervonden. Een stijging richting dit koerslevel zou een koersverandering van 10% betekenen.

Het andere belangrijke koerslevel ligt rond $ 0,47. Hier heeft XRP in het verleden een krachtig support level weten te vormen. Een daling richting dit koerslevel zou een koersvermindering van 17,5% betekenen.

Het is dus onduidelijk welke kant de koers van XRP op zal gaan. De uitkomst van de rechtszaak heeft voorlopig nog niet een hevige impact op de koers van ripple.

XRP alternatief: presale projecten staan midden in de schijnwerpers

Investeerders zijn altijd op zoek naar de beste investeringen. Dit is een van de redenen waarom Pepe Unchained en Base Dawgz uitmuntend presteren in de presale sector.

Pepe Unchained is een presale project dat geïnspireerd is door PEPE. De meme coin wist vorig jaar volop de aandacht te trekken van meme coin liefhebbers en Pepe Unchained hoopt dit fenomeen na te streven met zijn presale.

Tijdens de presale van Pepe Unchained wordt de $PEPU-token verkocht. Deze token kan gebruikt worden op de layer 2 blockchain bovenop Ethereum. De token kan snel worden verhandeld en heeft lage transactiekosten. Traders die veel trades maken kunnen dus optimaal profiteren van deze presale crypto.

Het is daarnaast ook mogelijk om de $PEPU-token te staken. Hiermee kan een rente vergaard worden die oploopt tot 200% per jaar. Het is dus voor traders niet alleen voordelig, maar ook lucratief om te handelen in de $PEPU-token.

De token kan gekocht worden via de officiële website van Pepe Unchained tegen een koers van $ 0,0090901 en kan aangeschaft worden met ETH, BNB, USDT en creditcard.

Base Dawgz verovert de crypto markt met de $DAWGZ-token.

Een ander presale project dat in de gaten wordt gehouden door vroege investeerder is Base Dawgz. Een van de redenen waarom Base Dawgz interesse weet te wekken bij menig investeerder, is het feit dat het presale project op meerdere blockchains draait.

Het is namelijk mogelijk om de $DAWGZ-token, die tijdens de presale verkocht wordt, op vijf verschillende blockchains te bezitten. De Ethereum blockchain, Solana blockchain, BNB chain, Avalanche blockchain en Base blockchain zorgen voor dit brede aanbod. Dit is het succes achter het presale project dat bijna $ 3 miljoen heeft weten op te halen met zijn presale.

Het staken van de $DAWGZ-token levert een verbluffende 845% rente per jaar op. Investeerders moeten er dus snel bij zijn om nog te profiteren van deze rente.

De $DAWGZ-token kan alleen gekocht worden via de officiële website van Base Dawgz. Tegen een koers van $ 0,007784 kan $DAWGZ aangeschaft worden met ETH, BNB, SOL, AVAX en BASE.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...