MoneyGram wil klanten cash laten omwisselen in Bitcoin (BTC)

Klanten van MoneyGram kunnen hun dollars gaan omwisselen in Bitcoin (BTC). Dat meldt de betaalgigant in een persbericht.

MoneyGram stapt op bitcoin trein

Ze zijn daartoe een samenwerking aangegaan met Coinme, naar het eigen het grootste wisselkantoor van dollars naar cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat als volgt in zijn werk: je downloadt de mobiele app van Coinme en vult de transactie op de app in (aankoopbedrag).

CoinMe hanteert een basistarief van 2,75 dollar per transactie. Bij Walmart vestigingen komt daar nog 2 dollar extra bovenop.

Vervolgens ga je naar een fysieke MoneyGram locatie, waar je zelf moet identificeren. Een medewerker van MoneyGram heb je nodig om de transactie te laten bevestigen.

Vervolgens ontvang je een sms-bericht met daarop een bevestiging van de transactie en de wisselkoers (deze is 5 minuten geldig). Dan overhandig je het cash geld aan de medewerker en is de transactie afgerond. Je ziet het bitcoin saldo op je Coinme app.

Met andere woorden: toch wel een stuk omslachtiger dan via een Bitcoin ATM of via een banktransactie met een broker.

Volgens de betrokken partijen komt bitcoin hiermee weer een stuk dichterbij de ‘gewone’ man en vrouw.

MoneyGram, opgericht in 1940 in Dallas, Texas, is één van de grootste geldverwerkers ter wereld. Ze zijn actief in ruim 200 landen en hebben wereldwijd bijna 350.000 geldwisselkantoren.

Het is de bedoeling om de cash-naar-crypto service eerst in Amerika uit te rollen en daarna ook internationaal te gaan testen.

Adoptie

MoneyGram is de volgende bekende naam die diensten ontwikkelt rondom bitcoin. Vrijwel elke geldverwerker heeft te kennen gegeven iets met bitcoin te willen ondernemen.

Het meest bekende voorbeeld is PayPal, maar ook andere bedrijven zoals VISA, Mastercard en nu MoneyGram hebben grootste plannen.

Nadeel is dat de bitcoin meestal in het eigen ecosysteem blijft en niet naar een extern bitcoin adres gestuurd kan worden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
cash

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...