Na verlies van $54 miljoen aan cryptovaluta, begint CoinEx weer met verwerken opnames

Cryptobeurs CoinEx zal vanaf 21 september weer stortingen en opnames voor grote cryptocurrency’s harvatten, waaronder bitcoin, ether en de stablecoins USDT en USDC.

Opnames hervat

Volgens een officiële update vertelt CoinEx dat ze werken aan de laatste stappen aan de “reconstructie en implementatie van het wallet systeem, samen met het hervatten van de opnames”.

Afgelopen week werd de beurs gehackt waarbij het maar liefst $54 miljoen aan cryptovaluta verloor, terwijl er later ook bedragen van om en nabij de $70 miljoen werden genoemd. De exploit omvatte Bitcoin, Ether, XRP, Polygon, Solana, TRON, Binance Coin, Bitcoin Cash en nog een aantal andere cryptovaluta.

Direct werden de opnames van het platform stopgezet, waardoor klanten hun geld niet meer van de beurs af konden halen. Gelukkig lijkt het alsnog goed te komen voor de gebruikers en zijn er voor de klanten geen verliezen gemaakt. Voor het bedrijf uiteraard wel.

Tot slot heeft de beurs ook de storting-adressen van gebruikers vernieuwd. Ze waarschuwen klanten dan ook om géén tokens meer naar de “oude adressen” te sturen.

“Gebruik GEEN oude storting-adressen die je mogelijk hebt opgeslagen – de oude adressen zullen NIET MEER werken en de activa die ernaar worden verzonden, zullen permanent verloren gaan.”

Verder vragen ze gebruikers om geduldig te zijn, omdat er mogelijk een “groot aantal lopende opnames” zal zijn van alle klanten die hun cryptocurrency’s liever niet meer bij de beurs laten staan.

“We zorgen ervoor dat het nieuwe wallet systeem stabiel is, en we zullen geleidelijk de stortings- en opnamediensten voor meer activa hervatten.”

Inmiddels is ook bekend dat de beruchte Lazarus Gropup uit Noord-Korea achter de hack zit. CoinEx verklaarde op 15 september in een open brief dat het incident een les had geleerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...