Bitcoin futures ETF Teucrium goedgekeurd door SEC

Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe bitcoin futures exchanged traded fund (ETF) goedgekeurd. Aanvragers van het bitcoinfonds zijn Arca en Teucrium.

Nieuwe bitcoin futures ETF

Het is de vierde bitcoin futures ETF op de markt, naast die van ProShares, Valkyrie en VanEck.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een exchange traded fund volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin futures en niet op fysieke bitcoin die op spotbeurzen te koop is. Stijgt de prijs van een future, dan neemt de waarde van het ETF-fonds ook toe en vice versa.

Het product van Tencrium is goedgekeurd onder de Securities Act van 1933. Volgens sommige analisten opent dat deuren voor een bitcoin spot ETF.

Tot nu toe is er géén enkele bitcoin spot ETF op de Amerikaanse markt. Op de Canadese markt is het product juist erg populair.

Bloomberg-analist ziet echter kansen op de lange termijn. Grayscale wil haar bestaande Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ombouwen naar een volledige spot ETF.

CEO Michael Sonnenshein doet daarom zelf ook een flinke duit in de zak in een Twitterdraad.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...