NBA-sterren laten zich uitbetalen in bitcoin (BTC)

NBA-sterren Klay Thompson en Andre Iguodala laten een deel van hun salaris uitbetalen in bitcoin. Ook gaan ze in samenwerking met hun sponsor Cash App maar liefst één miljoen dollar aan bitcoin weggeven.

Dat maakt het duo van de Golden State Warriors uit San Francisco bekend via afzonderlijke tweets. Cash App, het bedrijf van Jack Dorsey, verwerkt de salarisbetalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Thompson, net terug van jarenlange blessure maar direct weer van waarde, zegt:

'Ik geloof dat bitcoin de toekomst van ons geld is'.

Drievoudig NBA-kampioen Iguodala voegt daar aan toe: 'Bitcoin is de toekomst, Klay Thompson en ik zijn beiden aanhangers van de bitcoin standaard'.

Ze gaan elk één miljoen dollar aan bitcoin uitdelen onder hun fans, zo luidt hun commitment. De hashtag #paidinbitcoin, waarmee twitteraars wat bitcoin konden winnen, was dan ook in korte tijd trending.

Beide sportsterren voegen zich bij een groeiende lijst van sporters die (een deel van) hun salaris in de cryptomunt laten uitkeren.

Deze trend begon met NFL-ster Russel Okung in mei 2019, maar onder meer Odell Beckham Jr. (LA Rams), Saquon Barkley (New York Giants) en Cade Cunningham (Detroit Pistons) stapten op de bitcointrein.

Elke keer komen de argumenten terug: bitcoin is een store of value voor de lange termijn, een monetair wapen tegen de oplopende inflatie en daarmee de vermindering van de koopkracht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...