Goedemorgen Bitcoin: Tom Brady krijgt salaris in BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Discussie: moeten we af van Bitcoin en overstappen naar Satoshi’s?

Eens in de zoveel tijd komt er binnen de wereld van bitcoin wereld weer een discussie op gang: moeten we bitcoin (BTC) anders benaderen? Deze keer is het investeerder Mike Novogratz die een balletje opgooit over Satoshi’s als standaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een Satoshi (sats) is de kleinste eenheid op het bitcoin netwerk. Sterker nog: het is de enige eenheid die het bitcoin protocol gebruikt. Een bitcoin bestaat uit 100 miljoen sats.

Door de recente prijsstijgingen zouden volgens Novogratz nieuwe investeerders afhaken door de stukprijs. Hij roept daarom cryptobeurzen op om bitcoin te presenteren in sats.

Deze Zwitserse bankreus wil rijke klanten Bitcoin aanbieden

De grootste Zwitserse investeringsbank is naar verluidt bezig met bitcoin plannen. UBS Group wil hun grootste klanten met bitcoin diensten bedienen. Dat meldt BNN Bloomberg.

De precieze details zijn onduidelijk, maar het gaat om een zelfde soort plan als bijvoorbeeld Goldman Sachs en JPMorgan. Deze bedrijven handelen in futures en/of laten hun klanten investeren in bitcoin fondsen.

Het gaat hier om investeringen via een andere partij. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een fonds. Wel zullen er regels zijn: beleggingen in bitcoin gaat bij UBS Group om een beperkt percentage van een beleggingsportfolio.

Meest populaire sportman van Amerika krijgt betaald in Bitcoin

American football-speler Tom Brady is de meest populaire sportman van Amerika en heeft hij gekozen voor Bitcoin. Eerder besloten NFL-spelers Russell Okung en Sean Culkin hun salaris (deels) in bitcoin te laten uitbetalen. Is er sprake van een nieuwe trend in de Amerikaanse sportwereld?

Tom Brady (43) wordt ook wel gezien als de meest populaire levende sportster van Amerika, die nu speelt voor de Tampa Bay Buccaneers. Hij geldt al jarenlang als één van de beste, zo niet de beste quarterback van zijn land. In 2005 werd hij door het magazine Sports Illustrated verkozen tot sportman van het jaar.

Hup Bitcoin podcast: BTC als medicijn tegen inflatie en censuur

In de Hup Bitcoin Podcast wordt je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin.

De onderwerpen van de podcast op een rijtje:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...