Onderzoek van FTX onthult controlefouten van vorig managementteam

FTX Trading Ltd. (ook wel bekend als FTX.com) en zijn dochterondernemingen hebben vandaag hun eerste rapport uitgebracht. De gevallen cryptobeurs is inmiddels in handen van nieuw management. Het team moet de herstructurering in goede banen leiden en redden wat er te redden valt.

Ze komen met een niet geheel verrassende conclusie: FTX heeft moedwillig de boel belazerd.

In dit rapport worden de controlefouten geïdentificeerd en besproken die door het vorige managementteam van FTX Group zijn gemaakt op cruciale gebieden zoals management en governance, financiën en boekhouding, digitaal activabeheer, informatiebeveiliging en cyberbeveiliging.

Het rapport is gebaseerd op het onderzoek van de schuldeisers, waarbij terabytes aan elektronische gegevens en communicatie, meer dan één miljoen documenten en interviews met 19 voormalige FTX Group-medewerkers zijn geanalyseerd.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een team van deskundigen op het gebied van juridische zaken, herstructurering, forensische boekhouding, cyberbeveiliging, computer engineering, cryptografie, blockchain en andere experts. Het rapport en de gerelateerde informatie zijn te vinden in het dossier rondom de huidige procedure.

John J. Ray III, Chief Executive Officer en Chief Restructuring Officer van de FTX Debtors, zei: “We brengen dit eerste rapport uit in de geest van transparantie die we hebben beloofd sinds het begin van het hoofdstuk 11-proces. In dit rapport bieden we details over onze bevindingen dat FTX Group nalatig is geweest in het implementeren van passende controles op gebieden die cruciaal zijn voor het beschermen van contanten en crypto-activa. FTX Group werd strak gecontroleerd door een kleine groep mensen die ten onrechte beweerden FTX Group verantwoordelijk te beheren, maar in werkelijkheid weinig interesse toonden in het implementeren van toezicht of het implementeren van een passend controlekader.”

Het onderzoek van de schuldeisers is nog steeds gaande, en het rapport wordt verwacht het eerste te zijn in een reeks rapporten over gebeurtenissen en kwesties die voorafgingen aan deze huidige situatie.

Lees meer over:
FTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...