Nederlandse crimineel opgepakt met 6 miljoen euro aan cryptocurrency

Een Nederlandse drugscrimineel is opgepakt door de Spaanse politie in een villa in Málaga. Hij was de spil in Europa voor een gevreesde Colombiaanse Cali kartel. Bij de man is maar liefst 6 miljoen euro aan cryptovaluta aangetroffen.

Drugscrimineel opgepakt in Spanje

De man is verdacht van drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen geld. Ook zijn er meerdere bolides, dure horloges en 85.000 euro aan cash geld in beslag genomen bij de arrestatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

RTL Nieuws meldt dat het een Nederlander betreft van Colombiaanse afkomst met een woning in Delft.

De Nederlander zou al onder druk van de Nederlandse politie naar Marbella zijn gevlucht.De politie verdenkt hem ervan 6 miljoen euro aan crimineel geld te hebben witgewassen via cryptocurrency’s.

Eerder legde de opsporingsdiensten al beslag op 143.000 euro aan cryptogeld.

Bitcoin blockchain

Zoals bekend zijn de transacties op de bitcoin blockchain niet afgeschermd en niet anoniem. Wel is het een uitdaging om een transactie te koppelen aan een persoon.

Overheden en opsporingsdiensten werken samen met specialisten zoals Chainalysis en Ciphertrace om deze koppeling te maken.

Maar het opgeven van je persoonlijke en financiële privacy druist in tegen de beginselen van de Bitcoin ideologie. De ontwikkelaars van Bitcoin Core zijn druk doende om Schnorr te integreren, code om anonieme transacties on-chain te gebruiken.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...