New York aangeklaagd voor goedkeuren bitcoin miners

De Amerikaanse staat New York wordt aangeklaagd door milieu-activisten. Zij claimen dat het goedkeuren van een bitcoin miner tegen een lokale klimaatwet indruist.

Het gaat om de overname van een energieplatform dat gebruik maakt van gas en olie. Fortistar North is overgenomen door een Canadees bedrijf Digihost. Zij willen de energie gebruiken om bitcoin miners te laten draaien. Dat meldt The Guardian.

De New York Public Service Commission wordt aangeklaagd door de de activisten voor het goedkeuren van de overname. De locatie bevindt zich in een stadje genaamd Tonawanda, vlakbij de Niagara Falls.

De overname druist volgens de aanklacht in tegen het doel van New York om ‘85% van de uitstoot in de staat terug te dringen in 2050’. Ook wordt er gesproken over andere doelen als de manier waarop er energie wordt opgewekt in de staat. Het gebruik van olie en gas om bitcoin te minen past daar volgens de activisten niet bij.

De Clean Air Coalition of Western New York en de Sierra Club worden bijgestaan door Earthjustice. Zij stellen dat Foristar alleen werd gebruikt om energie op tew ekken bij hoge nood. Bijvoorbeeld bij noodweer. Maar een bitcoin miner wil het liefst 24/7 alle dagen in de week draaien.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...