Oprichters van cryptofonds gedagvaard via Twitter

De oprichters van Three Arrows Capital (3AC) zijn gedagvaard via Twitter. Zhu Su en Kyle Davies moeten alle documenten delen die zij hebben en/of toegang toe hebben. Alle informatie rondom het cryptofonds moet boven tafel komen.

Three Arrows Capital was een van de cryptofondsen die vorig jaar onderuit gingen. Een combinatie van slecht marktsentiment, twijfelachtige investeringen en matige bedrijfsvoering zorgde ervoor dat verschillende bedrijven omvielen.

Autoriteiten in Singapore gaven toestemming na een faillissementsbevel vanuit de Verenigde Staten.

De curatoren op deze manier allen informatie te krijgen die nodig is om de zaak rondom 3AC verder vorm te geven. Tijdens een hoorzitting in december van vorig jaar was er een akkoord bereikt. Dit akkoord is echter gebroken omdat Su en Davies niet voldoende communiceren met de curatoren.

Men wil op deze manier onder andere toegang krijgen tot de private keys en andere financiële assets van de oprichters. Denk aan bankrekeningen en accounts bij cryptobeurzen of brokers. Men wil beslag leggen op alle bezittingen van het fonds.

Three Arrows Capital werd in 2012 opgericht en was ooit tot wel $10 miljard waard. Inmiddels is de toko failliet en is het verwikkeld in verschillende rechtszaken.

Zowel Su als Davies zijn voor zover bekend zelf nog op vrije voet.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...