Nexos onder vuur in Amerika

Het leenplatform Nexo ligt onder vuur in Amerika. In onder andere de staten New York en Californië wordt het bedrijf gedwongen te stoppen met hun renteproducten.

Nexo Monday is een van de vele brokers waar je naast allerlei andere activiteiten ook je geld kunt stallen. De belofte is simpel: jij stort geld, je ontvangt een bepaald rentepercentage. Zo kun je volgens de eigen website tot wel 16% rente krijgen op je crypto. Naast bitcoin kun je er nog met tal van andere tokens aan de gang. Tenminste, voorlopig.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit businessmodel ligt namelijk wereldwijd onder een vergrootglas. Eerder dit jaar gingen grote bedrijven failliet, mede door diezelfde renteproducten. Een combinatie van een dalende markt, dalende inkomsten en een gebrek aan geld zijn een gevaarlijk cocktail.

In New York wordt Nexo er van beschuldigd dat ze niet-geregistreerde effecten verkochten. Je kunt met een beetje creativiteit zelf wel inschatten of een bepaalde token daar wel of niet toe behoort.

Gevolgen

De gevolgen voor Nexo zijn nog niet duidelijk. Het is wel een bericht die we tegenwoordig steeds vaker zien. Toezichthouders en regelmakers pakken bepaalde cryptobedrijven steeds harder aan.

De New Yorkse procureur-generaal Letitia James start een rechtszaak tegen Nexo: “Nexo heeft de wet en het vertrouwen van investeerders geschonden door ten onrechte te beweren dat het een gelicentieerd en geregistreerd platform is. Nexo moet zijn onwettige activiteiten stoppen en de nodige actie ondernemen om zijn investeerders te beschermen.”

De staat Vermont kwam ook met een dwangbevel om te stoppen. Washington deed hetzelfde. Ook in Maryland, Oklahoma, South Carolina en Kentucky rommelt het rondom Nexo.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...