Nick Szabo: ‘Bitcoin (BTC) is oneindig veel beter als betaalmiddel dan Libra’

Bitcoin (BTC) zit in het elfde levensjaar. Een open-source medium of exchange, een manier om waardetransacties te doen.

Aan de andere kant van het spectrum staat Libra, het blockchainproject van Facebook. David Marcus is een van de verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de grootste corporate blockchain tot nu toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vindt BTC echter nog niet geschikt als betaalmiddel. En dat terwijl Libra nog niet eens online is.

Discussie

Nick Szabo was al vroeg betrokken bezig met cryptografie en daarna bitcoin. Hij gaat in tegen de uitsparken van Marcus: ”Bitcoin werkt oneindig veel beter dan deze vooraf al verboden vaporware.” Szabo doelt daarmee op de problemen die Facebook kent met het opstarten van het project.

Recentelijk hebben verschillende partijen als Visa en MasterCard afstand genomen van het Libra project. Daarnaast wordt er ook op politiek vlak veel tegengas gegeven tegen het nieuwe kindje van Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook.

Problemen

Bitcoin heeft geen last van rechtszaken en politieke meningen: er is geen centrale organisatie die kan worden aangepakt. Facebook is een partij die, ondanks de invloed van de techgigant, tegengewerkt kan worden.

De vorige digitale valuta als Bit Gold en e-gold kwamen altijd een bepaald decentraal aspect tekort. Een centrale plek waar iets mis kan gaan wordt op termijn het project altijd fataal.

Szabo is van mening dat Marcus en Facebook niet hebben geleerd van de geschiedenis. Een digitale medium of exchange die overheden en het huidige geldsysteem wil aanvallen kan geen zwakke plek hebben.

Die is bij bitcoin weggehaald, terwijl bij projecten als Libra er nog altijd een organisatie is die kan worden bestreden.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslibra

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...