Niet iedereen is overtuigd van nieuwe bullmarkt voor bitcoin

Het sentiment mag op dit moment dan langzaam weer de goede kant opvallen, maar dat betekent niet dat iedereen optimistisch is. Als je het aan de op Twitter populaire Wifey Alpha vraagt, dan is het zelfs wachten op nieuwe dieptepunten voor bitcoin. Zij verwacht dat we eerst een koers van misschien 25.000 dollar aantikken, voordat we weer zullen terugvallen.

Van 25.000 naar 15.000 dollar

Op het moment van schrijven constateert Wifey Alpha dat het momentum in het voordeel is van de bulls. Dat neemt echter niet weg dat er onder de motorkap volgens haar teveel bearish-momentum is. Neem bijvoorbeeld de macro-economische omstandigheden die nog altijd niet in het voordeel van bitcoin zijn.

De inflatie neemt op dit moment wel af, maar is nog zeker niet verdwenen. Daarnaast moeten we nog maar zien of we de volledige effecten van de renteverhogingen van de Federal Reserve al hebben gevoeld. Er bestaat een kans dat de echte pijn nog moet komen.

Die pijn zou zich dan in potentie vertalen in een recessie en dat is meestal geen goed scenario voor de koersen van financiële assets. Aan de andere kant heeft bitcoin nog nooit een recessie meegemaakt en is het ook mogelijk dat bitcoin juist goed zal varen ten tijde van een wereldwijde recessie.

Wifey Alpha voorspelde dit al in oktober

Het opvallende is dat Wifey Alpha in oktober 2022 al voorspelde dat Bitcoin vanaf de lage koersen van dat moment zou opklimmen naar de huidige koers van meer dan 22.000 dollar. Ook voorspelde ze destijds al dat de top van deze opleving zou liggen op 25.000 dollar. Dat laatste moet natuurlijk nog blijken, maar ze maakt vaker indrukwekkende calls. Het gaat duidelijk om een ervaren handelaar, die onder een pseudoniem werkt op Twitter.

Zie in de bovenstaande tweet de reeks van koersen die Wifey Alpha in oktober al voorspelde voor bitcoin. Daarin hield ze uiteraard geen rekening met het omvallen van FTX, maar voorziet ze alsnog een koers van 15.000 dollar voor de toekomst. Alleen de tijd kan ons leren of ze gelijk krijgt, maar zie het vooral als een waarschuwing om niet meteen te bullish te worden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...