Nieuw bitcoin (BTC) fonds uit de koker van Morgan Stanley

Nieuw bitcoin (BTC) fonds uit de koker van Morgan Stanley

Bitcoin is in essentie het tegengif tegen banken, maar in de praktijk vinden banken interessant omdat het de portfolio's van hun klanten kan diversifiëren. Want diversificatie is (nog steeds) het magische woord in de financiële wereld. Wed niet op één paard, wamt je loopt teveel risico.

Het is wat de ervaren investeerder Paul Tudor Jones onlangs zei: 'Bitcoin is a portfolio diversifier'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Morgan Stanley

Wall Street heeft bitcoin ontdekt. Vrijwel elke grote bank heeft wel een handelsdesk in bitcoin (derivaten). Een van de bekendere namen die vrij snel in actie kwam, was Morgan Stanley. Dit is een investeringsbank opgericht in 1935 met wereldwijd 60.000 medewerkers verspreid over kantoren in 42 landen. CEO is de 62-jarige Australiër James Gorman.

Opvallend is dat Morgan Stanley als eerste grote bank markt zag in bitcoin producten. In maart 2021 kwamen ze drie investeringsfondsen in één keer op de proppen. Twee daarvan is in samenwerking met Galaxy Digital van Mike Novogratz in de markt gezet. Een derde fonds is het resultaat door een samenwerking met NYDIG en FS Investments.

En nu komt er een vierde fonds, zo blijkt uit een nieuwe bekendmaking uit de Securities en Exchange Commission (SEC). Het nieuwe fonds heet FS NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP waar klanten van Morgan Stanley exposure in kunnen krijgen.

CoinDesk heeft eerder in april bekend gemaakt dat het derde fonds, het zogenaamde FS NYDIG Select Bitcoin Fund LP, in totaal 30 miljoen dollar aan kapitaal heeft aangetrokken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin fonds Morgan Stanley

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties