Nieuw bitcoinfonds breekt record van goud in Amerika

De handel in de bitcoin futures ETF heeft in twee dagen tijd een recordvolume gedraaid van 1,1 miljard dollar.

Daarmee heeft $BITO het oude record van de eerste goud exchange traded fund ($GLD) verbroken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude record van eerste goud ETF verbroken

De handel in $BITO is dinsdag gestart en is gebonden aan de handelsuren van de New York Stock Exchange van 9.30 uur tot 16 uur Eastern Time (ET).

Op dinsdag en woensdag komt het totaal verhandelde volume op 1,1 miljard dollar te liggen, zo meldt Bloomberg-analist Eric Balchunas op Twitter die de handel op de voet volgt en daar verslag van uitbrengt.

Een exchange traded fund is een indexfonds, ook wel tracker genoemd, waarmee je de prijs van de onderliggende asset kunt volgen.

In dit geval een bitcoin future op de CME exchange in Chicago. Stijgt de prijs van een future, dan stijgt ook de prijs van deze ETF.

Fysieke bitcoin speelt geen directe rol in dit geheel, hoewel de spotprijs van bitcoin weer de onderlegger is van de bitcoin future op CME.

Beetje ingewikkeld, maar in de eerste dagen blijkt dat de Amerikaanse investeerders gretig gebruik willen maken van deze optie.

Rondom het aankopen van bitcoin op de spotmarkt zitten volgens sommigen haken en ogen (hoe sla je het op en hoe verzeker je de opslag?), en een afgeleid product als een futures ETF neemt die drempels weg.

Het succes is dusdanig dat het product al tegen de grenzen oploopt van het toelaatbare, zo merkt diezelfde Balchunas op.

Vrijdag start de handel in de tweede goedgekeurde fonds onder de naam $BTF op de Nasdaq beurs. Aanbieder is Valkyrie.

Als Europeaan moet je geaccrediteerd zijn in Amerika, om in deze ETF te handelen op de NYSE.

In Europa zijn er wel alternatieven zoals de Bitcoin Futures ETN van de ETC Group, waarvan de handel in september is gestart.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...