Sam Bankman-Fried wil tijdelijke vrijlating voor betere juridische voorbereiding

850 totale weergaven

Na de recente beslissing van een federale rechter om de borgtocht van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried in te trekken, pleit hij nu voor de mogelijkheid om tijdens werkdagen de gevangenis tijdelijk te verlaten. De reden? Hij wil intensief samenwerken met zijn juridische team om zich voor te bereiden op zijn verdediging. Borgtocht, voor degenen die niet bekend zijn met de term, is een financiële garantie die aan een rechtbank wordt gegeven.

Dit dient als een verzekering dat de verdachte terugkeert voor vervolgprocedures. Uit een brief gericht aan rechter Lewis Kaplan blijkt dat de detentieomstandigheden in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn het voor Bankman-Fried bemoeilijken om de berg aan relevante documenten door te nemen.

Zo meldde Christian Everdell, de raadsman van SBF, dat de overheid onlangs een gigantische hoeveelheid Slack-communicatie heeft vrijgegeven, die eigenlijk maanden eerder had moeten worden gepresenteerd. Zonder een verandering in zijn huidige situatie zou het voor Bankman-Fried praktisch onmogelijk zijn om al deze informatie tijdig te verwerken.

Everdell suggereert dat door SBF’s toegang tot zijn juridische team te vergemakkelijken en hem de mogelijkheid te geven een internetverbonden laptop op de rechtbank te gebruiken, het hele proces aanzienlijk zou kunnen versnellen. Dit is van cruciaal belang gezien het feit dat zijn fraudezaak – een beschuldiging van een doelbewuste poging om financieel voordeel te behalen door misleiding – al in oktober zal beginnen.

De kern van de zaak? Bankman-Fried wordt ervan beschuldigd een complex fraudeschema te hebben opgezet, waarbij hij ongeautoriseerd miljarden van FTX-klanten zou hebben gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

In dit verband is er nog een opmerkelijke ontwikkeling: FTX overweegt een schikking van $175 miljoen met Genesis-entiteiten. Een schikking is in essentie een overeenkomst tussen twee partijen om een ​​geschil buiten de rechtbank op te lossen.

De aanklagers – de juridische vertegenwoordigers van de staat in strafzaken – hebben echter een kritiekpunt. Zij beweren dat Bankman-Fried gedetailleerde informatie moet verstrekken over het advies dat hij heeft ontvangen, en snel. Zonder deze informatie zou hij deze verdedigingsstrategie tijdens het proces niet mogen gebruiken.

Het is nog onduidelijk hoe de situatie zich zal ontvouwen. Terwijl gevangenisautoriteiten al een voorstel hebben afgewezen om SBF een laptop te laten gebruiken, wacht iedereen gespannen op de beslissing van de rechter over zijn meest recente verzoeken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...