Nieuwe wetgeving stelt banken in Louisiana in staat om bitcoin te bewaren voor klanten

Banken in Louisiana, een staat in het zuiden van de Verenigde Staten, mogen dankzij een nieuwe wet nu cryptovaluta bewaren voor haar klanten.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel draagt de naam “802” en het stelt banken in de Pelican State in staat om naast fiatvaluta ook digitale valuta aan te houden voor particuliere en institutionele klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Louisiana is de eerste staat die een dergelijke wet heeft aangenomen. In Wyoming zijn overigens ook al veel initiatieven gaande wat betreft de adoptie van bitcoin in het bankwezen. Kraken, Custodia (voorheen bekend als Avanti) en Anchorage zijn enkele bekende namen met een zogenoemde bank charter.

De gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, ondertekende het wetsvoorstel eind juni. Tien dagen na het zetten van de handtekening ging de wet van kracht. Een gedeelte van het wetsvoorstel luidt als volgt:

“Een financiële instelling of trustmaatschappij kan haar klanten bewaardiensten voor virtuele valuta aanbieden als de financiële instelling over de benodigde protocollen beschikt om risico’s af te dekken en te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.”

“Voordat een financiële instelling of trustmaatschappij een bewaardienst voor virtuele valuta aanbiedt, onderzoeken ze zorgvuldig de risico’s die gepaard gaan met het aanbieden van dergelijke diensten door middel van een methodisch zelfbeoordelingsproces.”

Afdekken risico’s

Aandachtspunten zijn fraude, cyberaanvallen en ook diefstal van het geld. Bitcoinbetalingen zijn onomkeerbaar, dus dat verdient dubbele aandacht.

Hoewel deze stap aan de ene kant de legitimiteit van bitcoin nog maar weer benadrukt, is er ook scepsis. Bitcoin in beheer afgeven aan banken neemt de autonomie van de bitcoin weg bij de eigenaar. De kracht van bitcoin is juist dat je de bitcoin in eigen beheer kunt nemen: not your keys, not your coins.

De malaise en drama rondom Celsius liet dat al te meer zien: in tijden van nood, zou je zomaar kunnen fluiten naar jouw digitale geld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws