Nigeria draait mogelijk bitcoinverbod terug

1127 totale weergaven

De Nigeriaanse toezichthouder voor financiële markten deelt nieuwe regels voor de bitcoin industrie. De Centrale bank van Nigeria pleitte eerder dit jaar voor een totaal verbod op bitcoin. Met nieuwe richtlijnen voor het gebruik van digitale assets lijkt dat echter geen mogelijkheid meer.

Ondanks de negatieve geluiden vanuit de centrale bank is bitcoin zeker niet dood in Nigeria. Sterker nog: na geruchten van een verbod zien we vaak een stijging in het handelsvolume. De handel vindt vooral peer-to-peer plaats.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nigeria heeft meer dan 206 miljoen inwoners. Het is daarmee een grote afzetmarkt voor bitcoin. De grootste leeftijdsgroepen in het land zijn tevens de jongste. Dat kan meespelen voor meer interesse in puur digitaal geld. Volgens Reuters is dat een van de redenen dat het beleid langzaam maar zeker een andere kant op gaat.

Er is simpelweg druk vanuit de bevolking voor het gebruik van bitcoin. Steeds meer mensen wereldwijd krijgen toegang tot een smartphone. Ook zijn er miljarden mensen die geen bankrekening hebben en/of kunnen krijgen. Met bitcoin ben je direct verbonden met de wereldeconomie.

Regels voor digitale assets

Net als in andere landen worstelt ook de Nigeriaanse politiek met de opkomst van bitcoin. De vrijheid die het met zich meebrengt is voor regelgevers en regelmakers soms een doorn in het oog. Bitcoin is echter grenzeloos en overal te bereiken als je internet hebt. Dat maakt het lastig te stoppen.

De nieuwe regels van de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn te vinden in een document van 54 pagina’s.

Digitale activa (een vaag begrip waar bitcoin in dit soort gevallen bij hoort) worden gezien als effecten. Die vallen onder het toezicht van de SEC. Ook komt er een registratieplicht voor bedrijven en aanbieders van diensten rondom bitcoin.

Mocht je het hele document willen lezen dan kan dat hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...