Northern Data verlegt focus van Bitcoin mining naar AI

326 totale weergaven
|

 

Northern Data AG, een Duits Bitcoin mining bedrijf dat wordt gesteund door Tether Holdings, overweegt de verkoop van zijn mining tak, Peak Mining, om zijn groeiende AI-activiteiten van brandstof te voorzien.

Northern Data overweegt Bitcoin mining-unit te verkopen

De Duitse Bitcoin miner en datacenter operator Northern Data AG, gesteund door stablecoin emittent Tether, kondigde aan dat het overweegt om zijn Bitcoin mining unit, Peak Mining, te verkopen.

Het bedrijf is van plan om de opbrengst te gebruiken voor zijn kunstmatige intelligentie (AI) divisie, wat een belangrijke verschuiving in focus betekent.

Het bedrijf verklaarde dat het van plan is om het geld van de verkoop te gebruiken om te investeren in zijn AI-oplossingen, waaronder het verwerven van datacenters en krachtige GPU’s. Deze ommezwaai naar AI komt naarmate de vraag naar AI-gestuurde computers groeit.

Positieve reactie van de markt

Het nieuws over de mogelijke verkoop deed de aandelen van Northern Data met 12% stijgen, wat het optimisme van beleggers over de AI-ambities van het bedrijf weerspiegelt. Vanaf het middaguur op 21 oktober waren de aandelen met bijna 10% gestegen.

Hoewel Northern Data geen tijdlijn of verwachte verkoopprijs voor Peak Mining heeft bekendgemaakt, is het bedrijf al wel begonnen met onderhandelingen met geïnteresseerde kopers, hoewel de afronding van de deal afhangt van de marktomstandigheden voor cryptocurrency.

Rol en toekomstperspectieven van Tether

Tether, dat een belang van 46% heeft in Northern Data, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ondersteuning van de Bitcoin mining activiteiten van het bedrijf. Deze mogelijke desinvestering past echter in de bredere strategie van het bedrijf om uit te breiden van cryptomining naar krachtige AI-computing.

Het winstrapport van Northern Data over Q3 2024 laat zien dat het grootste deel van de €59 miljoen omzet afkomstig is van AI en datacenterdiensten. De AI-uitbreiding van Northern Data duidt ook op een bredere trend onder techbedrijven die willen inspelen op de groeiende behoefte aan AI-infrastructuur.

Dit formaat blijft trouw aan de structuur waar je eerder de voorkeur aan gaf en zorgt ervoor dat alle belangrijke elementen zijn opgenomen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....