Novogratz: “Het maakt voor crypto niet uit of Trump of Biden wint”

1730 totale weergaven
novogratz crypto

Mike Novogratz, de baas van Galaxy Digital, denkt dat de Amerikaanse crypto markt gunstige regels krijgt, ongeacht wie de volgende president wordt. Hij vertelde dit op CNBC’s ‘Squawk Box’ en benadrukte dat beide politieke partijen crypto steunen. Veel mensen denken echter dat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen noodzakelijk is voor een bullish scenario voor Bitcoin en crypto in het algemeen.

Steun van Democraten en Republikeinen voor crypto

Novogratz zei dat zowel Democraten als Republikeinen crypto steunen. Hoewel sommige Democraten, zoals senator Elizabeth Warren, kritisch zijn, is de meerderheid voor innovatie en crypto. Dit betekent dat er positieve veranderingen in de regelgeving komen, ongeacht wie de verkiezingen wint.

Hij vindt het belangrijk dat crypto een onderwerp blijft waar beide partijen het over eens zijn. Dit voorkomt instabiliteit in de regels, wat slecht zou zijn voor innovatie en investeringen. Novogratz benadrukte dat steeds meer politici de voordelen van crypto inzien.

Hoewel de regels nu nog onduidelijk zijn en de overheid soms streng optreedt, is Novogratz positief over de toekomst. Hij denkt dat de regels duidelijker en ondersteunender zullen worden. Dit komt doordat steeds meer wetgevers het belang van crypto en de economische voordelen ervan begrijpen.

Novogratz verwacht dat de volgende regering gunstige wetten voor crypto zal maken, ongeacht de politieke kleur. Deze wetten geven volgens hem de industrie de stabiliteit die nodig is om te groeien en te vernieuwen.

Bitcoin koers in onzekere tijden

Over Bitcoin zei Novogratz dat hij verwacht dat de Bitcoin koers tussen de $55.000 en $73.000 blijft schommelen totdat er belangrijk nieuws komt. Dit betekent dat de markt even tot rust komt na een grote stijging.

Novogratz vindt dat Bitcoin een belangrijk bezit is voor elke investeerder, vooral nu de economische situatie onzeker is. Hij maakt zich zorgen over de groeiende Amerikaanse schuld en de hoge overheidsuitgaven, die hij vergelijkt met “uitgeven als dronken zeelieden”.

In zo’n financiële situatie biedt Bitcoin volgens hem bescherming tegen onverantwoord financieel beleid en inflatie.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...