Grootste bitcoin miner van Amerika gaat naar de beurs door fusie van $4,3 miljard

Bitcoin miner Core Scientific is door een fusie naar de beurs gegaan. Het bedrijf is de grootste in haar categorie in Noord-Amerika. Om dit voor elkaar te krijgen is het bedrijf gefuseerd met Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp.

Een aandeel in Core Scientific is te verhandelen op de Nasdaq, en is te vinden onder de ticker CORZ. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fusie met een doel

Je kunt op verschillende manieren naar de beurs met je aandelen. Je kunt een beursgang aanvragen bij de toezichthouders en langzaam je bedrijf opbouwen naar het moment dat dit mogelijk is.

Je kunt ook ‘gewoon’ fuseren met een bedrijf dat al aan de beurs genoteerd is. Dat laatste is hier het geval.

Ook met deze procedure moet je door allerlei hoepels springen, maar het is een populaire manier voor snel groeiende bedrijven om toch hun aandelen verhandelbaar te krijgen.

Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp was een gewillig ‘slachtoffer’, hun aandelenkoers zag er niet goed uit sinds 2021.

Core Scientific zit in Texas en is de grootste miner in de VS als je kijkt naar rekenkracht. Met een capaciteit van 6,6 exahash eind vorig jaar laat het rivalen als Marathon Digital (3,5 exahash) en Riot blockchain (3,1 exahash) achter zich op deze lijst.

Miners

Bitcoin miners gaan in Amerika steeds vaker naar de beurs. Het is blijkbaar voordelig voor een bedrijf in deze niche om dat voor elkaar te krijgen. Er is nog een andere trend gaande: ondanks de grote prijsschommelingen verkopen veel miners hun bitcoin niet. Er wordt bijvoorbeeld liever geld opgehaald bij investeerders (gewoon dollars, dus).

De meeste miners zijn inmiddels netto kopers van bitcoin. Er komt dus meer bij op hun balans dan dat er af gaat.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...