OctaPharma geeft bitcoin in ruil voor je bloed

OctaPharma geeft bitcoin in ruil voor je bloed

Het farmaceutische bedrijf OctaPharma draait een pilot waarin het in ruil voor bloedplasma mensen bitcoin geeft. De proef wordt gedaan op 32 locaties in de Verenigde Staten. Swan Bitcoin en Spade Payment Solutions helpen om het technisch mogelijk te maken.

Bitcoinbloedbank

Door een account aan te maken bij Swan Bitcoin kunnen plasmadonoren betaald worden in bitcoin. Het gaat om een bedrag van $100 per keer en je kunt twee keer per week doneren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Dit is een manier om consequent sats te stacken. Als iemand twee keer per week doneert, kunnen ze $10.000 aan sats in een jaar stacken,” zegt Court Harrington van Spade Payment Solutions.

De farmaceut maakt medicijnen met het plasma, maar heeft te kampen met een tekort door Covid. In algemene zin wordt bloedplasma gebruikt voor behandeling van zeldzame, chronische en erfelijke aandoeningen. Ook patiënten met immuniteitsproblemen worden behandeld met bloedplasma. In de VS wordt door de pandemie 20-25% minder gedoneerd.

Het probleem gaat ook de rest van de wereld aan, legt Peter Jaworski van de Georgetown-universiteit uit. “De VS levert 65-70% van het bronplasma dat wordt gebruikt om plasmatherapieën, zoals immunoglobuline te maken,” zegt hij.

Bitcoin fixes this?

Bitcoiners verkeren nu in de situatie dat ze mee kunnen helpen om het tekort aan bloedplasma op te lossen. Dat is natuurlijk niet helemaal altruïstisch, want $10.000 is een aanzienlijk bedrag. Maar de aanpak van OctaPharma is niettemin een goede gelegenheid om te zien of dit een indirecte usecase of toepassing is van bitcoin.

“De steun van de bitcoingemeenschap is van vitaal belang om bedrijven te laten zien dat het een slimme zakelijke beslissing is om bitcoin te gebruiken,” zegt Harrington van Spade. “Als projecten zoals deze van de grond komen en resultaten laten zien, zullen andere bedrijven niet ver achterblijven bij het implementeren van allerlei bitcoingerelateerde aanbiedingen.”

Ook dat is natuurlijk niet helemaal zonder eigenbelang.

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties