Oekraïense minister wil Tether blokkade voor alle Russen

Mykhailo Fedorov vraagt Tether om Russen te blokkeren. Tether (USDT) is het bedrijf achter de gelijknamige stablecoin. USDT is nog altijd de grootste stablecoin in de bitcoinmarkt. De munt is onderdeel van de populairste handelsparen op de meeste grote cryptobeurzen.

USDT is echter wel iets heel anders dan bitcoin. Het verzoek van Fedorov is niet de eerste vanuit een overheid. Regelmatig neemt Tether hun tokens in beslag als dat moet volgens internationale (of lokale) autoriteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fedorov is als minister van Digitale Transformatie betrokken bij verschillende acties rondom bitcoin en cryptocurrency. Zo kunnen mensen doneren via een bitcoin adres, bijvoorbeeld.

Niet alleen op de grond in Oekraïne, maar ook op financieel gebied probeert men Rusland tegen te houden. Fedorov hoopt hiermee extra geldstromen van en naar Rusland te stoppen.

Tether

Tether maakt gebruik van verschillende netwerken om hun tokens uit te geven, maar in principe is elke transactie terug te draaien. Het is dus géén decentraal geldnetwerk zonder bazen.

Een voorbeeld uit de praktijk: recentelijk werd $150 miljoen aan USDT bevroren. Tether Inc. heeft geen verklaring afgegeven om een aantal - in dit geval ether - adressen op een zwarte lijst te zetten. Vermoedelijk heeft het te maken met handhavingseisen vanuit autoriteiten. Op de drie adressen staan in totaal 150 miljoen aan USDT.

Die blokkades gaan vaak wel gepaard met duidelijke en steekhoudende verzoeken. Tether is er niet bij gebaat om zomaar allerlei transacties terug te draaien, dat zou het vertrouwen in de stablecoin ondermijnen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...