OKEx integreert ook Lightning voor goedkopere bitcoin betalingen

Bitcoin beurs OKEx gaat het Lightning Network (LN), de sublaag op het bitcoin netwerk, integreren in het tweede kwartaal van 2021. Dat meldt de exchange in een persbericht.

Lightning Network integratie

Door de integratie van Lightning kan een beurs zoals OKEx haar transactiekosten verlagen. Ook wil het platform het gebruiksgemak vergroten, omdat klanten eerder hun satoshi’s ontvangen of kunnen storten. Gebruikers kunnen LN als optie gebruiken, het is niet verplicht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op moment van schrijven kost de gemiddelde on-chain transactie ~15 dollar per transactie. En het duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten voordat een transactie door een miner in een block meegenomen wordt. Door middel van LN kan dit vele malen efficiënter.

LN is een netwerk van betaalkanalen tussen nodes, waarin satoshi’s zijn opgeslagen. Het is als een een kralenketting: samen met de
andere peer van het payment channel, bepaal je hoe de balans onderling wordt verdeeld.

Zo kun je buiten het bitcoin netwerk (layer 1) om, de balans in jouw node veranderen door invoices
te betalen of ontvangen. En omdat je betalingen kunt doorsturen via
andermans betaalkanalen, ben je direct in contact met nagenoeg het hele
netwerk.

De nodes zijn dus erg belangrijk, omdat die continu online moeten zijn.

OKEx integreert ook Lightning voor goedkopere bitcoin betalingen

Offshore handel

OKEx wil de nodige Lightning nodes en kanalen gaan openen om de liquiditeit van het netwerk te verhogen, zo belooft CEO Jay Hao. OKEx geldt als één van de grootste beurzen ter wereld. Net zoals Binance bedienen ze veel beleggers uit China, die zijn aangewezen op offshore beurzen buiten China om te kunnen kopen en handelen in BTC en andere cryptocurrency’s.

Eerder startte het internationale OKCoin ook al met Lightning voor snelle en goedkopere transacties.

Lees meer over:
Lightning NetworkOKEx

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...