40% van alle bitcoin staat al 3 jaar muurvast

Langetermijnhouders van bitcoin blijven het digitale goud inkopen en dat extreme spaarbedrag leidt er ook dat 40% van alle voorraad meer dan drie jaar onaangeroerd blijft.

Beleggers die dus hun munten 3 jaar of langer vasthouden, blijven dus accumuleren, ondanks de recente koersdip waarbij miljarden dollars uit bitcoin zijn getrokken. Dit suggereert dat deze hodlers nog positief tegen de markt aankijken ondanks de malheur. Ze doen ook geen gekke dingen, zoals het uitlenen van hun bitcoins of speculeren met een hefboom, zo melden analisten van Bitfinex in een nieuw marktrapport.

40% van alle bitcoin staat al 3 jaar muurvast
bronnen: Bitfinex. Galaxy

“Door de netto stand van langdurige houders nauwkeurig te monitoren, blijkt een consistente accumulatietrend sinds maart 2023,” aldus de analisten. “Dit gedrag duidt op optimisme en mogelijke veerkracht tegen marktvolatiliteit.”

Anderzijds zijn langetermijnhouders die juist korter dan drie jaar hun btc vasthouden, soms aan het verkopen. “Nieuwere langetermijnhouders die hun posities tijdens de bearmarkt hebben verworven vertonen meer onrust,” aldus de analisten. Naar verluidt hebben deze houders hun bitcoin ingewisseld tijdens een prijsdaling naar ongeveer $29.000 in juli.

De analyse komt op een moment dat de cryptomarkt één van de langste periodes van lage volatiliteit doormaken van de afgelopen jaren. Zo is er relatief weinig bullish nieuws te melden dat als brandstof kan dienen voor hebzucht onder particuliere beleggers.

Ook handelaren in crypto-futures en -opties houden al rekening met een bearish markt in de komende maanden, waarbij de bitcoin prijs tot wel $22.000 kan dalen, een daling van ruim 15% ten opzichte van het huidige prijsniveau.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...