Bitcoin whale heeft nu $2 miljard na nieuwe transacties

De grootste bitcoin whale heeft nu meer dan $2 miljard aan BTC. Na een reeks aan recente transacties staat de teller nu op 130.227 bitcoin.

Er zijn grote adressen. Maar dit is de eerste in de toplijst die niet toe te wijzen is aan een grote cryptobeurs of andere bekende entiteit. Wie er ook achter dit adres zit, er stroomde weer nieuw geld naar de toch al grote schatkist.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om precies te zijn om het adres 1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ. Op dit moment betaal je $21.192 per BTC.

De 130.227 bitcoin is 0,68% van álle BTC in omloop. Het is na adressen van Binance en BitMEX het grootste adres.

Dat betekent echter niet dat er geen rijkere mensen op het netwerk zijn. Het is normaal om (veel) verschillende adressen te gebruiken.

Buy the dip

Dit grote adres is een mysterie, maar zeker niet de enige in deze categorie. Volgens de analisten van Santiment steeg het aantal whales met meer dan 10.000 behoorlijk. Sinds deze maand is ook het aantal adressen tussen de 10 en 10.000 BTC toegenomen.

Santiment zegt dat de stijging van het aantal walvissen met meer dan 10.000 Bitcoin in februari begon, terwijl de toename van het aantal adressen met tussen de 10 en 10.000 BTC eerder deze maand begon.

Bitcoin whale heeft nu $2 miljard na nieuwe transacties

Om af te sluiten nog een andere opvallende statistiek: Bitcoin bereikte een nieuw record: 869.949 adressen met meer dan 1 BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...