Onderzoekers gokken op meer dan 364 biljoen Bitcoin Lightning transacties in 2030

Het gebruik van het Lightning Netwerk groeit enorm. Dat is ook goed te zien in statistieken van onderzoeksbureau Arcane Research.

Bitcoin via Lightning

Ze gokken dat Lightning in 2030 misschien wel honderden biljoenen transacties kan verwerken. Het rapport is samen met betalingsbedrijf OpenNode en Lightning Labs opgesteld en het heeft de titel “The State of Lightning”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de belangrijkste punten is dat het Lightning eigenlijk sneller groeit dan de publiek beschikbare statistieken laat zien. In de statistieken kunnen we alleen de publieke data meenemen, terwijl er bijvoorbeeld ook private betaalkanalen zijn.

De totale kanaalcapaciteit en het aantal nodes laten van Lightning Netwerk groeit snel. Volgens data van 1ML is het aantal Lightning nodes in een maand met 5% gestegen tot bijna 27.600, terwijl het aantal kanalen met bijna 8% is gestegen tot bijna 75.500.

Maandelijkse groei

Tegelijkertijd is de capaciteit van het netwerk met 26% gestegen tot meer dan 3.000 BTC, ofwel ruim $150 miljoen. Reden hiervoor is de integratie van Lightning in El Salvador, Twitter en Paxful, zo schrijven ze.

“Publieke statistieken laten echter niet de ware omvang van de gebruiksgroei zien. Het is veel meer toegenomen dan de meest geciteerde groeistatistiek.”

Zo zag OpenNode bij hun eigen product tot augustus een maandelijkse groei van 20%. Dat is het dubbele van de informatie die publiek te zien is.

Onderzoekers gokken op meer dan 364 biljoen Bitcoin Lightning transacties in 2030

Met de adoptiegolf die in El Salvador nog maar net is begonnen, heeft Arcane Research ook gekeken naar de mogelijke impact op de activiteit op Lightning.

“Brede adoptie van Lightning zal waarschijnlijk enige tijd duren, maar de gebruiksgroei zal waarschijnlijk exponentieel zijn wanneer bitcoin voet aan de grond krijgt. In een mogelijk scenario zal tegen 2026 bijna 90% van de volwassen bevolking in El Salvador toegang hebben tot Lightning betalingen.”

Bovendien schatten ze in dat het maandelijkse volume van huishoudelijke uitgaven en remittances op het Lightning Netwerk daardoor zal groeien tot zo’n $650 miljoen en 20 miljoen transacties per maand.

Onderzoekers gokken op meer dan 364 biljoen Bitcoin Lightning transacties in 2030

Biljoenen transacties

Bovendien schat het bedrijf in dat de adoptie van Lightning in de wereld van gaming, video’s en audio kan zorgen voor “niet minder dan 364 biljoen Lightning transacties per jaar in 2030.” Deze markten hebben wereldwij namelijk miljarden ‘consumenten’.

Ze denken dat 700 miljoen mensen in 2030 Lightning zullen gebruiken voor deze diensten.

Onderzoekers gokken op meer dan 364 biljoen Bitcoin Lightning transacties in 2030

Dat klinkt wellicht extreem, maar in deze werelden is Lightning al begonnen aan een opmars. Denk aan Podcasting 2.0 of Bitcoin-games van bijvoorbeeld Lightnite en THNDR Games.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...