Ook presidentskandidaat Francis Suarez accepteert bitcoin voor politieke campagne

383 totale weergaven

Francis Suarez gaat bitcoin donaties accepteren. Voor zijn presidentiële campagne wil de burgemeester van ook graag een plekje vrijmaken voor het vrijheidsgeld.

Bitcoin als donatieoptie

Suarez vertelt aan CoinDesk: "Mijn campagne accepteert officieel bitcoin. Het is een proces technologische ontwikkelingen die de kansen voor het creëren van welvaart gaan democratiseren, en welvaart die niet wordt gemanipuleerd door de motieven van een mens, politieke doelen, enz."

Fans van de Republikein kunnen mimimaal $1 sturen, ter waarde van 0,00034 bitcoin, op zijn website. Maar als je wilt, werkt het ook voor enkele duizenden dollars. Het maakt gebruik van de diensten van betaalverwerker BitPay. Daardoor kun je naast een lightningdonatie, ook sponsoren met altcoins.

Ook presidentskandidaat Francis Suarez accepteert bitcoin voor politieke campagne

Suarez schrijft als begeleidende tweet:

"Cryptocurrency is de toekomst en het 'is here to stay': de volgende president van Amerika moet deze kans aangrijpen en niet uit de weg gaan.Als je het ermee eens bent, doneer dan slechts $1 in bitcoin, en ik stuur je een 'Vote Bitcoin'-t-shirt van mij op."

Bitcoin in de politiek

Het is dan ook niet gek dat de burgemeester van hoofdstad van Florida kritiek heeft op de huidige zittende Democratische overheid:

"De grootste fout die deze regering heeft gemaakt, is dat ze crypto niet begrijpen, dus zijn ze overgegaan op een regulering met het mechanisme van handhaving, in plaats van enkele basisregels. Je moet bepaalde digitale producten kunnen classificeren, je moet bepaalde richtlijnen en regels kunnen hebben die duidelijk zijn met betrekking tot het beheer van activa."

Suarez zei ook dat hij een Central Bank Digital Currency (CBDC) zou verbieden.

"Niemand wil dat de federale overheid weet waar je je geld hebt en hoeveel geld je hebt... Ik denk niet dat daar iets bijzonder innovatiefs aan is."

In juni kondigde Suarez zijn kandidatuur aan voor de presidentsverkiezingen van 2024. Hij neemt het aan de kant van de Republikeinen op tegen Donald Trump, Vivek Ramaswamy en Ron DeSantis. De twee laatstgenoemden staan ook bekend als voorstanders van bitcoin.

Aan de andere kant is er bij de Democraten ook een goed bitcoingeluid te horen, in de persoon van Robert F. Kennedy Jr.

Alle eerlijk gebiedt ook te zeggen dat Suarez bezig is geweest met zijn eigen Miami Coin, die 95% van zijn waarde verloor.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmiami

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...