Ook oud-president Medvedev spreekt zich uit tegen Russisch bitcoinverbod

850 totale weergaven

Dmitry Medvedev, de voormalige president en premier van Rusland, heeft zich uitgesproken tegen een mogelijk verbod op cryptotransacties. Daarmee gaat hij in tegen de visie van de Centrale Bank van Rusland.

Wel of geen verbod?

Het voorstel van de centrale bank van Rusland om verschillende crypto-gerelateerde zaken buiten wetgeving te laten (en daarmee illegaal te maken), heeft in Moskou voor een storm van kritiek gezorgd. Vanuit allerlei hoeken zijn er reacties gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast president Poetin, de oppositie in de Doema en het ministerie van Financiën, laat ook oud-president Medvedev zich uit over deze zaak.

In een interview met de Russische media Tass erkent Dmitry Medvedev dat het standpunt van de centrale bank terecht is. De centrale bank is namelijk bezorgdheid over de financiële stabiliteit van het land.

De centrale bank stelde in een rapport van 21 januari voor om bitcoin mining en cryptocurrency’s in het algemeen in het land te verbieden.

Medvedev pro-regulering

Volgens Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter is van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, kan een verbod van cryptovaluta echter juist een tegenovergestelde effect hebben.

“Om eerlijk te zijn, als je iets probeert te verbieden, leidt dit heel vaak tot het tegenovergestelde resultaat.”

Daarmee sluit hij zich dus toch aan bij president Poetin. Hij noemde vorige week dat Rusland bitcoin mining beter kan belasten en reguleren, in plaats van het regelrecht te verbieden.

Hij zag dat er grote voordelen liggen ten opzichte van de concurrentie. Daarmee doelde hij onder andere op het elektriciteitsoverschot in de federatie.

Aan de ene kant wil de centrale bank een algeheel verbod. Anderzijds twijfelt het ministerie van Financiën over de precieze invulling van de regulering.

Poetin intervenieerde de oproep om tot een consensus te komen. Nu doet Medvedev ook een duit in het zakje door zich ook uit te laten tegen een verbod.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat en download onze Android Bitcoin Nieuws app.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland