Oordeel rechtbank Venezuela: duizenden Bitcoin miners onterecht in beslag genomen

Oordeel rechtbank Venezuela: duizenden Bitcoin miners onterecht in beslag genomen

Een Venezolaanse rechtbank heeft de inbeslagname van ruim 1.000 Bitcoin mining rigs teruggedraaid. Er zouden enkele fouten zijn gemaakt bij de confiscatie.

In beslag genomen Bitcoin miners

Volgens gerechtelijke documenten stond de in beslag genomen apparatuur opgeslagen bij een extern bedrijf dat onderhoud aan het doen was. De rechtbank beval Sunacrip, de nationale waakhond van de cryptomarkt, om deze miners terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De rigs werden vorige maand in beslag genomen in samenwerking met de politie van het land. Het ging naar verluidt om 12 Antminers en 1624 mining rigs van Ebang. Daarbij werden ook 1475 'power recourses' geconfisqueerd.

Het is niet bekend waar de miners precies stonden. Wel is duidelijk dat de rechtbank heeft vastgesteld dat de vereiste documenten binnen 15 dagen moeten kunnen worden aangeleverd. De gedupeerden hadden daar in deze zaak geen enkele kans toe.

De autoriteiten namen de apparatuur deze keer al op dezelfde dag in beslag. Terwijl ze dus bij een derde partij stonden die deze benodigde documenten zelf niet in handen had.

Je mag namelijk niet zomaar bitcoin minen in Venezuela. Iedereen die dat doet, moet geregistreerd zijn bij de Sunacrip, om van deze waakhond een licentie te ontvangen.

Zaak afhandelen

De rechtbank stelt dat er schending van het recht op eigendom heeft plaatsgevonden. Daarom krijgt het bedrijf Sierramoros de rigs nu terug in voogdij, tot de zaak is afgehandeld. Ze mogen echter nog niet aan worden gezet tot alles is afgerond.

Het is overigens niets nieuws dat Sunacrip bitcoin mining rigs in beslag neemt. We hebben hierover het afgelopen jaar regelmatig bericht.

Ook doken er beelden op dat het Venezolaanse leger werd ingezet om al deze in beslag genomen miners op een militaire trainingslocatie weer aan te sluiten. Het had er alles weg van dat de overheid via Sunacrip zélf sats wilde verdienen met de rigs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Venezuela

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties