Grayscale stuurt brief naar SEC na kleine winst in rechtszaak

Bitcoin ETF

Het juridische team van Grayscale heeft een brief naar de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) gestuurd. Hierin doen ze het verzoek aan de beurswaakhond om door te gaan met spot bitcoin BTF.

Brief aan SEC

Advocatenkantoren Davis Polk en Munger Tolles & Olson vertegenwoordigt Grayscale in de soap rondom de ETF. Ze stuurden een brief naar de Amerikaanse SEC, een week nadat het Amerikaanse Hof van Beroep oordeelde dat de SEC ten onrechte de filings voor een spot Bitcoin ETF had afgewezen.

Nu stelt de vermogensbeheerder in een brief dat het het personeel zo snel mogelijk ontmoeten “voor een weg vooruit”.

De rechtbank oordeelde dat SEC de redenering achter de afwijzing van spot bitcoin ETF niet adequaat heeft uitgelegd. Het kwam er op neer dat de rechtbank Grayscale het voordeel gaf, waardoor het de SEC vraagt nogmaals naar de aanvraag te kijken. De SEC kan echter in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank.

In de brief schrijft Joseph Hall van Davis Polk:

“Wij zijn van mening dat de commissie moet concluderen dat er geen redenen zijn om het Trustfonds anders te behandelen dan ETP’s die investeren in bitcoin futurescontracten.”

Grayscale redeneert dat het bedrijf net goedkeuring moet krijgen om hun trust naar een op de spotmarkt gebaseerde ETF om te zetten, omdat deze op futures gebaseerde ETF’s ook al lang en breed zijn goedgekeurd.

Joseph Hall wil vooruitgang zien, te meer omdat er het volgens hem inmiddels wel duidelijk had moeten zijn als er andere verschillen zijn tussen deze twee soorten ETF’s. In de brief benadrukt hij de de urgentie om de bitcoin ETF goed te keuren, omdat het anders investeerders zou scharen.

“Wij geloven dat de bijna één miljoen investeerders van de trust dit eerlijke speelveld zo snel mogelijk verdienen.”

Ze sluiten af dan ook af met de woorden: “Het trustfonds is klaar om na goedkeuring direct als ETP door te gaan.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ETFGrayscaleSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...