Oplichters gebruiken kanaal Zuid-Koreaanse overheid voor oplichting

Een YouTube-kanaal van de Zuid-Koreaanse overheid is gebruikt om mensen op te lichten. Hackers gebruikte neppe beelden van Elon Musk om vertrouwen te wekken en mensen over te halen om geld te sturen.

Volgens lokale media kreeg de Koreaanse overheid in een paar uur weer controle over het kanaal. De oplichters gebruikte de naam ‘SpaceX Invest’ en beelden van Elon Musk. De beste man is in staat om allerlei hondentokens op te pompen met een aantal simpele tweets. Maar met dit soort zaken heeft Musk zelf niets te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende persoonlijkheden in de wereld van cryptocurrency. Video’s en foto’s van de markante miljardair worden daardoor vaak gebruikt door oplichters. Op YouTube en op andere plekken proberen boefjes geld te stelen van onwetende slachtoffers.

Even voor de duidelijkheid: Elon Musk gaat je geen gratis bitcoin geven. Niemand doet dat zomaar online.

Oplichters gebruiken kanaal Zuid-Koreaanse overheid voor oplichting

Google bevestigt dat het account is gehackt. Het is de volgende in een (nog) kleine serie. Eerder deze week was het ministerie van Toerisme het slachtoffer van een hack. Het YouTube-kanaal van de Korea Tourism Organization (KTO) met ruim 500.000 abonnees werd ook gebruikt om cryptovideo’s het internet op te slingeren. Dat kanaal is nog altijd uit de lucht.

Google Korea is bezig om de zaken te kijken. Het is nog niet precies duidelijk hoe dit kon gebeuren. Wel is het een herrienering aan het feit dat je online goed op moet letten. Stuur niet zomaar bitcoin naar iets of iemand die je ziet op YouTube. Gratis geld bestaat niet.

Lees meer over:
Elon MuskmisdaadYoutube

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...